Još prije nekoliko mjeseci, pred izlazak sedme sezone serije Game of Thrones, HBO je najavio da priprema četiri spin-offa popularne serije.

Sada je George R.R. Martin na svom blogu najavio i peti spin-off napisavši:

“Istini za volju, imali smo pet scenarija u raznim fazama razvoja mjesecima. Mislim da sam to već i spomenuo… Ali sada su napokon svi dogovori i potpisani i mogu sve reći. Bryan Cogman je pristao raditi na scenariju petog nasljednika serije.”- George R.R. Martin, grrm.livejournal.com

Bryan Gogman već je poznat fanovima serije kao prvi asistent tvoraca serije Davida Benioffa i D. B. Weissa i prije samog emitiranja serije. Kroz seriju se razvijao kao urednik i producent te je samostalno napisao velik broj epizoda. Osim Benioffa i Weissa, Cogman je jedini scenarist koji je radio na svih osam sezona, napisao neke od najkontroverznijih epizoda i najbolje poznaje Martinov, Benioffov i Weissov rad.

Martin sam kaže kako će, kao i ostala četiri spin-offa, i ovaj biti prequel, što znači da će se radnja vrtjeti oko prijašnjih događaja i likova, a nama poznati likovi neće biti dio priče. Pretpostavljamo da će bar jedan od “nasljednika” serije, kako ih Martin naziva, obuhvatiti period Mad Kinga, Robertove pobune i ključnih trenutaka koji su pokrenuli događaje koje pratimo kroz seriju.

Dva ili tri od najavljena “nasljednika” bi trebala izaći do 2020. godine, no navikli smo na čekanje kad je u pitanju ova odlična priča.