Popularna sofa iz 70-ih ponovno se proizvodi!

Kad je dizajn namještaja u pitanju glavni trendovi su oni nastali prije gotovo 50 godina! Revival namještaja iz 70-ih godina prošlog stoljeća, u punom je jeku, a nakon što su društvene mreže preplavile fotografije sofe Togo brenda Ligne Roset, fotelje Groovy Chair dizajnera Pierrea Paulina i sofi Marija Bellinija Camaleonda, koja se odnedavno ponovno počela proizvoditi, još je jedan upečatljiv dizajn dobio svoju suvremenu verziju.

Miljenica ljubitelja vintage dizajna, sofa dizajnera Raya Wilkesa, poznata i kao Chiclet Sofa, koja se prestala proizvoditi 1986. godine, sada se može ponovno kupiti i to u čak 31 nijansi i različitim tkaninama. Ovo je jedna od onih sofa koja, bez obzira na godinu nastanka, izgleda nevjerojatno suvremeno što je odlika uspješnog dizajna.

Modularnu sofu pod službenim, nazivom Wilkes Modular Sofa proizvodi Herman Miller pa će svi zaljubljenici u ovaj jednostavan, zaobljeni dizajn sada doći na svoje. Postmodernistička silueta postala je ikonična baš zbog činjenice što je bila ispred svojeg vremena – uz pomoć posebne tehnologije tada korištene mogao se kreirati minimalističan, uniforman oblik koji je bio privlačan onima koji su veliku pažnju posvećivali estetici svojeg životnog prostora.

Tajna sofe nastale 1976. godine je u jednostavnom izgledu koji je čini svevremenskom i zbog kojeg se može uklopiti u baš svaki dnevni boravak. Iako isprva nije polučila uspjeh, nakon što se prestala proizvoditi, Chiclet sofa postala je jedan od onih komada koji se hvata po dizajnerskim vintage i second hand dućanima. Sada je dostupna verzija fotelje po cijeni od 1695 američkih dolara te sofa trosjed koju krasi cijena od 3495 dolara, a zbog mogućnosti kombiniranja modula može se kreirati i šesterosjed.

Postmodernistički dizajn u kombinaciji s modernim materijalima koji osiguravaju udobnost sofe retro izgleda pun su pogodak i komad kojeg bismo rado imali u svojem interijeru!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Herman Miller, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0