Personalizirane majice i ekološka osviještenost? Upoznajte brend Grafko-Caspar koji ispunjava sve želje!

Modnih trendova u prethodnoj godini gotovo da i nije bilo, a situacija u svijetu nagnala nas je da se okrenemo sasvim drugačijoj modi. Ono što želimo je kupovati lokalno, od proizvođača kojima vjerujemo, koji prate etičke standarde proizvodnje, koji su ekološki i socijalno osviješteni i koji pružaju mogućnost personalizacije. Time nam stvari po mjeri – koje gotovo da dobivaju haute couture tretman, a riječ je o pamučnim hoodijima i majicama kratkih rukava – dobivaju sasvim novu dimenziju i postaju sinonim za luksuz te nešto u što želimo uložiti.

Personalizirana odjeća, pogotovo svakodnevni, basic komadi, kao što su hoodie ili t-shirt ono su što želimo nositi jer osim što nam je udobno, time ističemo i našu individualnost. Iako možda još niste čuli za Grafko-Caspar, njihov visoko kvalitetan digitalni print već ste zasigurno negdje vidjeli, pa čak i na našim ekološki osviještenim MagMe Society majicama.

Kompanija je to koja se može pohvaliti najvećim strojnim parkom za digitalni tisak na tekstil u regiji, a osim s drugim kompanijama i brendovima, ispunjavaju i privatne želje – ako želite pokloniti jedinstven, personalizirani komad odjeće, trebate se obratiti upravo njima. I pritom, vašoj kreativnosti nema kraja – na pamučan ili poliesterski materijal printaju koji god dizajn osmislili s ekološki prihvatljivom inkjet tehnologijom s biorazgradivim bojama na bazi vode. No, ono što je bitno za naglasiti je da koriste energetski učinkovitu digitalnu tehnologiju koja omogućava print on demand čime se smanjuje tekstilni otpad.

Grafko-Caspar radi s materijalima koje nabavljaju pravednom trgovinom od domaćih i europskih proizvođača jer prepoznaju važnost dobrih radnih uvjeta što znači da svoj personalizirani komad kod njih možete napraviti od nule: odabrati možete tkaninu koja vam se najviše sviđa iz njihovog bogatog asortimana, poigrati se s gotovim ili dostupnim dizajnom Caspar umjetnika, odabrati zašiven, potpuno gotov proizvod ili ga sami zašiti s vlastitim dizajnom koji će ovaj hrvatski brend kvalitetno otisnuti. Mogućnosti je pregršt, a finalni rezultat je sve samo ne običan. Možete dati mašti na volju, pa čak i pokrenuti vlastiti modni brend, a pritom ćete dati i podršku lokalnoj zajednici.

Svi proizvodi koji su izrađeni od organskih materijala nose oznaku GOTS (Global Organic Textile Standard) certifikata koji je poznat kao vodeći svjetski standard za organski tekstil. Definira visoke ekološke kriterije duž čitavog lanca opskrbe tekstilom, a zahtijeva i usklađenost sa socijalnim kriterijima. Korištenje organskih vlakana iz ekološke proizvodnje, eliminacija otrovnih tvari i tvari štetnih za okoliš, tek su mali izvadak iz obvezujućih GOTS kriterija. Možete biti sigurni da su proizvodi označeni GOTS oznakom proizvedeni imajući na umu društvenu i ekološku odgovornost.

I ranije, ali prošle godine više nego ikad, cijeli se svijet okrenuo ekološkim i lokalnim brendovima, onima koji su socijalno osviješteni, a upravo se time može pohvaliti i ovaj microfactory. Kod njih je, naime, zaokružen proces proizvodnje od grafičke pripreme, printanja na tekstil, krojenja ili laserskog rezanja, šivanja te pakiranja i slanja proizvoda. Dakle, manje serije proizvoda i izrazito male narudžbe kompletno se mogu kreirati u Grafko-Casparu, a najveća prednost njihove suvremene tehnologije da se putem webshopa može naručiti i samo jedan organski t-shirt. Time postajete sami svoj dizajner, a osim toga, nekome možete pokloniti originalan poklon.

U kompaniji su posebno ponosni na činjenicu što se svojim proizvodima zagovaraju slow fashion pokret, potiču individualnost, a uza sve to stavljaju veliki fokus na ekološku održivost.

Iako svjetskim trendovima ponekad treba dugo da doputuju do naše regije, Grafko-Caspar primjer je kako se konstantnim ulaganjem, inovacijama i vizijom, koja nije fokusirana samo na proizvodnju, već i na to kako će ona utjecati na ljude i okoliš, može istaknuti i motivirati kupce da savjesnije konzumiraju modu. Jer jedino zajedničkim djelovanjem možemo pokrenuti pozitivne promjene.

Posjetom na stranicu https://caspar-design.com/ prilikom odabira kategorije tisak na proizvode, imate priliku putem webshopa odabrati majicu kratkih rukava od organskog pamuka ili neki drugi komad odjeće koji možete personalizirati, učiniti samo svojim te pustiti mašti na volju i zadovoljiti dizajnera u sebi. Nakon toga, nijedno vam drugo shopping iskustvo više neće biti isto.