Ovi Zara parfemi mirišu poput poznatih luksuznih mirisnih kreacija

Jedan od najboljih komplimenata koji možemo primiti je da – fino mirišemo. Kupnja parfema nije nimalo jednostavan zadatak, bitno nam je traje li parfem dugo na našoj koži, nalaze li se u njemu mirisi koje volimo, a uvijek je bitan i budžet. Jasno je da niche parfemi kvalitetom opravdavaju nešto višu cijenu, no ponekad se jednostavno nalaze izvan budžeta ili samo tražite dodatnu bočica mirisa uz one koje već imate i nosite, radi većeg izbora. 

U posljednjih nekoliko tjedana, na društvenoj mreži TikTok, sve češće viđamo usporedbu Zara mirisa i onih za koje su zaslužne renomirane beauty ili niche parfemske kuće, a mnogi korisnici tih društvenih mreža objavljaju oduševljene reakcije nakon isprobavanja high street mirisa. Istražili smo koji se najčešće spominju i s kojim ih se parfemima uspoređuje, pa ako se na listi nalazi neki od vaših omiljenih parfema, predlažemo da isprobate i Zarinu verziju – možda vas baš osvoji!

Miris Libre francuske kuće Yves Saint Laurent jedan je od najpopularnijih u posljednjih nekoliko godina otkako je lansiran. Očarao je mnoge aromatičnim mirisom lavande uz suptilnu dozu šafrana. Miris lavande, kao i akorde naranče, jasmina i šafrana, sadrži i Zara Golden Decade toaletna vodica, čija cijena iznosi 19,95 eur za 80 mililitara. 

Kultni Baccarat Rouge 540 kuće Maison Francis Kurkdjian hvaljeni je sofisticiran parfem s cvjetnim mirisom koji podsjeća jantar te laganim, drvenastim mirisom. TikTok je inačicu ovog niche parfema pronašao u Zara Red Temptation mirisu koji je dostupan za kupnju po cijeni od 19,95 eura za 80 mililitara.

 

Zara Gardenia slovi za jedan od najpopularnijih parfema ovog high street brenda jer je proizveden od nota bijelog cvijeta sa mirisom breskve, maline, narančinog cvijeta i kave, a navodno je veoma sličan jednom od najtraženijih parfema na svijetu: Yves Saint Laurent Black Opium. Taj je miris, koji obožavaju žene diljem svijeta, kreiran od cvijeta naranče, crne kave, cedrovine i štihom pačulija, što zvuči zaista slično notama Zara Gardenije koja je dostupna po cijeni od 15,95 eura za 180 mililitara.

Djevojke na TikToku otkrile su kako je Zara Lightly Bloom miris nevjerojatno nalikuje Miss Dior parfemu francuske kuće, koji odiše elegancijom, a nije pretežak. Arome koje se nalaze u Miss Dior parfemu su ruža, đurđice i lotosov cvijeta što je, u usporedbi, jako slično mirisima koji tvore Zara Lightly Bloom – božur, mošus i lotosov cvijet. Lightly Bloom dostupan je po cijeni od 15,95 eura za 100 mililitara.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Zara, Douglas, Notino, Parfumerija Lana

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0