Od sad poruke s Facebook Messengera možete slati na Instagram i obrnuto

Otkako se pojavila vijest o spajanju dviju platformi negodovanja nisu stala, ali to nije spriječilo vlasnika i CEO-a Facebooka Marka Zuckerberga da svoj naum provede u djelo. 18 mjeseci nakon najave inbox Facebook Messenger i Instagram Directa su spojeni, pa tako korisnici obje platforme mogu fotografije, video sadržaj i poruke slati s jedne društvene mreže na drugu.

Plan je integrirati i Whatsapp poruke, a i omogućiti end-to-end enkripciju za sve poruke koje se šalju između tih platformi. Kao razlog ovog spajanja iz Facebooka navode unaprijeđenje Instagram Direct usluge, odnosno upotpunjavanje iste sa naprednim značajkama koje postoje na Facebook Messengeru. Isto tako, oni koji još nisu spremni zakopati Direct u povijest, ne moraju to učiniti, a oni koji jedva čekaju vidjeti kako izgleda u novom izdanju mogu odmah odabrati korištenje upgradeane verzije.

Kako bi se dvije aplikacije spojile potreban je izričit pristanak korisnika, pa ako prihvatite update moći ćete slati “selfie stickere”, gledati Instagram videe s prijateljima tijekom video poziva i slati poruke koje nestaju. Novost je odmah dostupna u nekim državama, dok će diljem svijeta to tek postati, kako najavljuju, uskoro.

Fotografije: Unsplash

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0