DUCATI XDIAVEL- OPUŠTENOST I ADRENALNIN U JEDNOM

Ducati je u svom novom modelu motocikla XDiavel uspio spojiti Cruiser svijet malih brzina i opuštene vožnje koja je stvorena za duga putovanja sa nenadmašnim performansama i adrenalinom koji istinski motociklist očekuje od Ducatijevog motora.

Svoj novi kocept u Ducatiju su uspjeli sažeti u tri brojke- 5000, 60 i 40.
5000 je broj okretaja pri kojem dvocilindarski agregat ostvaruje maksimalni zakretni moment. To je za Ducatijev agregat iznimno nizak broj okretaja, ali savršen za jedan Cruiser.
60 je broj mogućih ergonomskih pozicija na ovom motociklu. Personalizacija je postavljena kao prioritet- XDiavel ima 4 moguće pozicije nožnih komandi, 5 različitih sjedala i 3 različita upravljača.
40 je maksimalan nagib koji XDiavel može ostvariti, što vozaču pruža osjećaj sporstke vožnje ukoliko to poželi bez da naruši udobnost ovog Cruisera.
XDiavel je prvi Ducati motocikl koji je umjesto lancem, opremljen remenom koji je tiši, čišći i zahtjeva manje održavanja. Inovativnost dizajna i tehnologije u ovom modelu možemo vidjeti i u Full LED svjetlima kojima je opremljen, ali i Bosch IMU sistemom koji mjeri nagibe i brzinu pokreta motocikla te u kombinaciji sa kontrolom trakcije (DTC), modovima vožnje, ABS-om sa funkcijom rada u nagibu, tempomatom i DPL sustavom kretanja ovaj tehnološki dragulj diže na visoku razinu performansi, a prije svega sigurnosti.
Ducati je uspio spojiti dva nespojiva svijeta motociklizma u jednom motoru, X je oznaka kojom je to naznačeno i u samom imenu. Čak i kampanja koja je popratila izlazak XDiavela nosi naziv „The gentleman and the bastard“, odnosno „Gospodin i gad“, pokazuje kako elegancija i divlja nesputanost ne moraju nužno biti odvojeni i kako je moguće istovremeno imati vjetar u kosi i adrenalin sporstke vožnje, ali i udobnost i sigurnost.

ducati-xdiavel-production-starts-in-bologna_2ducati-xdiavel-2_1600x0whome_motobike_numberducati-xdiavel-production-starts-in-bologna_1ducati-xDiavel-Steet-833x554