Nova britanska serija “Bodies” intrigantna je priča koju morate pogledati!

S obzirom na to da počinje sezona tijekom koje ćemo večeri provoditi više kod kuće nego ispijajući koktele na nekoj gradskoj terasi, streaming servis Netflix odlučio nam je za te trenutke osigurati i dobru zabavu. Pa, ako ste već pogledati napeti triler “Reptile” i mračnu seriju “The Fall of the House of Usher” koje trenutačno ruše rekorde gledanosti na toj platformi, predlažemo da na svoju watch listu stavite i intrigantnu britansku limitiranu seriju “Bodies”.

Ubojstva, putovanje kroz vrijeme i misteriozan kult samo su dio toga što vas očekuje u novoj seriji koja prati priču četvoro detektiva koji istražuju isto ubojstvo, ali u različitim periodima – u 1890., 1941., 2023. i 2053. godini. Radnje se odvijaju paralelno te dijeliće čitave priče dobivate iz svakog od perioda kako biste naposlijetku mogli složiti čitav mozaik ove intrigantne priče.

Kad se tijelo pojavi na ulicama londonske četvrti Whitechapel, detektivka Shahara Hasan započinje istragu, ne znajući da se ista žrtva pojavila na istom mjestu i tijekom viktorijanske ere, za vrijeme Drugog svjetskog rata te 30 godina u budućnosti. No, ubrzo, kako se istrage detektiva isprepliću, iako se odvijaju u različitim dijelovima prošlosti ili budućnosti, Hasan shvaća da je slučaj dio zlokobne zavjere koja prijeti Londonu i stotinama tisuća njegovih stanovnika – osim ako ne uspije razbiti vremenski redoslijed kojim se stvari odvijaju.

Kako se istrage približavaju, otkrivaju zlokobnu zavjeru koja prijeti Londonu, a u čijem se središtu nalazi kontroverzni Julian Haker.

Detektivi Edmond Hillinghead, Karl Whiteman, Shahara Hasan i Iris Maplewood risikiraju djeliće privatnog života zbog istrage smrti koja ih u potpunosti obuzme, a tumače ih Kyle Soller, Jacob Fortune-Lloyd, Amaka Okafor i Shira Haas. U limitiranoj seriji izmijenjuju se znanstvena fantastika, kriminalistički elementi, ali i elementi drame iz pojedinih razdoblja, a kreator serije je Paul Tomalin. Ideju je dobio iz grafičkog romana, a priča je prikazana u osam napetih epizoda u kojima se isprepliću različita vremenska razdoblja.

Svaki od detektiva na neki način uspijeva utjecati na ishod serije te ih u konačnici vidimo u različitim pozicijama nego onima u kojima su bili na početku serije, a iako se čini da je slučaj u posljednjoj epizodi u potpunosti riješen, jedan neočekivani detalj na samoj kraju serije otvara mogućnost njezina nastavka! Iako je sezona koja se trenutačno može pogledati na Netflixu iznimno gledana, druga sezona još nije najavljena. Zanimljivu britansku limitiranu seriju možete pogledati putem Netflixa, a preporučujemo da je dobro pratite, jer je svaki detalj bitan za zaplet.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: IMBd

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0