“The Fall of the House of Usher” je nova napeta i mračna mini serija na Netflixu. Pogledajte je!

Horor i misterij dvije su ključne riječi kojima bi se mogla opisati nova Netflix mini serija “The Fall of the House of Usher” kreatora Mikea Flanagana napravljena prema kratkoj priči pisca Edgara Allana Poea iz 1839. godine. Serija je prepuna referenci na klasike i likove tog slavnog pisca, a ljubitelji Flanagana i njegovih mini serija “The Haunting of the Hill House” i “The Haunting of Bly Manor” oduševit će činjenica da će i u ovoj mističnoj seriji vidjeti pregršt poznatih lica i glumaca koje ovaj redatelj redovito angažira.

Radnje serije vrti se oko članova uspješne i bogate obitelji Usher, a ponajviše oko glave obitelji Rodericka Ushera (Bruce Greenwood) koji državnom odvjetniku koji vodi istragu protiv njega C. Augusteu Dupineu (Carl Lumbly) prepričava događaje iz prošlosti koji su doveli do nedavnih nemilih događaja – s obzirom na to da serija započinje na sprovodu nekoliko članova njegove obitelji.

Bogati CEO suočen s kriminalističkom istragom koja može ugroziti njegovo farmaceutsko carstvo, na početku suđenja saznaje da se među članovima njegove najuže obitelji – njegove djece i njihovih partnera – nalazi doušnik tužiteljstva. Tad se odlučuje za drastičan potez i na obiteljskoj večeri nudi 50 milijuna američkih dolara onome tko otkrije doušnika, odnosno izdajnika među članovima obitelji. Sinovi i kćeri počinju međusobno sumnjati jedan na drugog te pokušavaju pronaći dokaze kako bi potkrijepili svoje tvrdnje, no u čitavu priču se upliće i jedna nadnaravna sila koja dodatno komplicira situaciju.

To dovodi do toga da Roderickova djeca jedan po jedan misteriozno umiru, a on uz podršku sestre Madeline (Mary McDonnell) i obiteljskog odvjetnika Arthura Pyma (Mark Hamill) počinje povezivati činjenice i shvaća da serija nesretnih događaja zapravo to nije već je sve povezano s njim, ali i s jednom ženom. Kao što smo i ranije spomenuli, serija ima nadnaravne elemente koji su ponajviše manifestiraju u liku žene koju tumači Carla Gugino.

U ovoj mini seriji koja je prije nekoliko dana stigla na Netflix glume i Fitzgerald, Henry Thomas, Crystal Balint, Kyliegh Curran, Samantha Sloyan, Matt Biedel, Kate Siegel, Rahul Kohli, Daniel Jun, T’Nia Miller, Paola Núñez, Sauriyan Sapkota i Ruth Codd.

“The Fall of the House of Usher” jako je mračna i napeta serija koja u fokus stavlja pohlepu, požudu i smrt, a osim što je prožeta crnim humorom, nosi i dublje, metaforičko značenje, poput brojnih djela Poea. Svih osam epizoda dostupno je na Netflixu!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: IMDb

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0