Najveći Instagram trend za 2022. – photo dump

Iako je Instagram, omiljena online platforma za dijeljenje fotografija, najprije postao popularan zbog filtera, 12 godina od nastanka jedne od najpopularnijih društvenih mreža, vremena su se itekako promijenila. Instagram je evoluirao u mnogo toga više od aplikacije za bilježenje trenutaka i pokazivanja svojih fotografskih sposobnosti, a najveći trend za 2022. godinu dijametralno je suprotan od onog što je Instagram do sad pokazivao.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Dijelili su se samo najbolji trenuci s najljepših lokacija, a s promjenom lifestylea u posljednje dvije godine, promijenilo se i ono što dijelimo te je upravo zato “photo dump” najveći Instagram trend za 2022. “Photo dump” bi se najbolje mogao objasniti kao niz fotografija podijeljenih u karuselu koje su najčešće nepovezane (ali i ne moraju biti), prikazuju trenutke koje su korisniku na neki način bitni, iako možda nisu “lijepi” i savršeno kadrirani te je riječ o fotografijama koje su “sirove”, odnosno nisu uređene u Photoshopu ili bilo kojoj drugoj aplikaciji te su objavljene bez filtera.

Autentičnost, sa svim manama, tako je glavna deviza Instagrama za 2022. godinu, a “photo dumpove” fotografija i videa zasigurno ste već primijetili na svojem feedu. Dijeliti život u sirovom, needitiranom načinu ili, pak, napraviti highlighte dana, tjedna ili mjeseca, ne znači nužno i da fotografije koje dijelite moraju biti loše. Iako više nisu potrebni ni scenografija, ni aplikacije za uređivanje, ni tečaj fotografije, smartphone i kvaliteta fotografija koje njegova kamera snima, i dalje su bitni.

No, ono što je bitnije su slučajni trenuci koji hvatate, fotografije uz pomoć kojih bilježite sitnice koje možda nekome ne predstavljaju ništa, a vi ćete znati što znače. Stvarajte album dana, tjedna ili mjeseca – nijedan događaj nije “premalen” ili nebitan da se ne bi ovjekovječio i objavio na Instagramu, nijedan motiv nije predosadan ili preružan da bi se uhvatio. Hvatajte tako highlighste svojeg dana, pa čak i da ispada da imate najlošiji tjedan ikad, imat ćete spremljenih tih par trenutaka koji će vas podsjetiti da ipak nije sve tako sivo. Tako ćete kroz “photo dump”zapamtiti što ste sve radili i kako ste se osjećali, a godinama poslije moći ćete se vratiti u te trenutke.

View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Instagram će ponovno u 2022. godini postati virtualan fotoalbum na kojem dijelimo trenutke koji su nama bitni, bez filtera i bez namještanja, ali s fotografijama trenutaka koje ostaju kao zabilježba vremena u kojem se nalazimo.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0