Najbolja božićna svjetla Londona

London je uvijek čaroban, ali u predbožićno vrijeme definitivno je jedno od najljepših europskih destinacija. Svi zaljubljenici u Božić ovdje napokon dođu na svoje jer doslovno cijeli centar grada svijetli u tisućama lampica. Ludilo ukrasa kreće već za par dana, a ni ove godine dekoracije neće razočarati, pa ako se još mislite trebate li, makar za vikend, skoknuti do Londona, evo gdje ćete doživjeti najsjajniji ugođaj.

  1. Oxford Street nakon šest godina dobiva nove ukrase. Riječ je o čak 27 ogromnih LCD zastora koji će imati ukupno 220 000 lampica. Svjetla se pale 21. studenoga kada se već tradicionalno cijela ulica zatvori za promet, svi dućani sudjeluju u ceremoniji prigodnim popustima, a uglavnom i neka poznata osoba vodi odbrojavanje do samog paljenja. Kako je Black Friday 29. u mjesecu, cijeli će tjedan sve biti na popustu pa evo sjajne izlike da posjetite englesku metropolu.

  1. Carnaby Street redovito ima najmaštovitije ukrase koji uglavnom nemaju veze s Božićem već nekom aktualnom temom. Ove godine je to očuvanje eko sustava tj. podmorja pa će ulicu krasiti ogromni kit, dupini i morski konjići. I Carnaby Street ima cijelu ceremoniju paljenja svjećica koja se ove godine odvija 7. studenoga, a večer je obilježena partijem s odličnom glazbom, popustima u restoranima, barovima i dućanima. Svi ukrasi ove su godine napravljeni od recikliranog materijala.

  1. Regent Street ove godine ponavlja svoje raskošne anđele koji se nadvijaju nad cijelom ulicom. Inspirirani prvim lampicama koje su zasjale u ovoj ulici davne 1954.godine, trepere u zlatnoj i plavoj boji nad glavnom ulicom.

  1. Trafalgar Square tradicionalno će krasiti norveško drvce. Od 1947. godine London na poklon dobiva gigantski bor koji je uglavnom visok oko 25 metara. Svjećice se pale 5. prosinca.

  1. Covent Garden, jedno od najšarmantnijih trgova centralnog Londona i ove godine će postati dom božićne jelke ukrašene s 30 000 lampica, prekrasnim svjetlećim imelama, skulpturi soba te 115 000 lampica na trgu. Cijeli kompleks će zasvijetliti 12. studenoga.

  1. Bond Street, ulica prepuna luksuznih dućana, bit će ukrašena svjetlećim paunovim perjem. Dizajner dekoracija bio je inspiriran kasnim 18. stoljećem kada su ulicom poput paunova šetali dotjerani muškarci.

  1. The Churchill Arms, potpuni kič od dekoracija i ukrasa, nezaobilazno je mjesto ako želite vidjeti kako je moguće okititi eksterijer puba s 12 000 lampica i preko 20 božićnih drvaca.

  1. Natural History Museum, osim što je impresivan muzej kako iznutra tako i izvana (i besplatan, kao i svi javni muzeji), svake godine u studenome otvori predivno klizalište čiju sredinu krasi ogromno božićno drvce, a sva stabla oko klizališta tisuće svjetlećih lampica. Somerset House također otvara svoje tradicionalno klizalište s posebnim noćnim programima praćenih odličnom glazbom, dok su Fortnum&Masons zaduženi za šampanjac i čokoladu!

  1. Hyde Park Winter Wonderland ove se godine otvara 21. studenoga, a nudi bogati program predstava, koncerata, klizalište i lunapark. Tu su i kuhano vino i božićne delicije pa možete cijelu večer provesti pod šarenim svjetlima.

  1. Kew Gardens će opet zasjati doslovno milijunima lampica. Neponovljivi doživljaj ogromnog botaničkog vrta upotpunit će svjetlosne instalacije i bogatstvo boja, dva kilometra osvijetljenih staza kroz biljke, okićena stabla, vatreni vrt i staklenik pun svjetlosnih efekata.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0