#MAGnificentWomen: Tema koja nije rezervirana samo za danas

U ožujku, točnije 8. ožujka, obilježava se međunarodni Dan žena, koji je uvijek rezerviran za otvaranje razgovora o pravima i poziciji žena u društvu. Kao isključivo ženskom timu takve su nam teme svakodnevica te im pažnju ne pridajemo samo danas. A to ni ne želimo raditi samo između nas u redakciji. Zato smo još prošle godine započele s projektom #MAGnificentWomen u sklopu kojeg smo odlučili pažnju posvetiti ne samo ženama, već i odnosima žene prema ženi. U želji da i vas, naše #MagMeGirls, uključimo u razgovor, jer smo sigurne da štošta imate za reći na ovu, ali i druge teme, u narednim ćemo tjednima svoj sadržaj intenzivnije posvetiti ženama, a čitav će projekt kulminaciju doživjeti na live panelu.

Upravo je ovakav dan prilika i da se podsjetimo što sve mi kao žene možemo učiniti da svim ženama svaki dan bude takav što će biti glavna tema panela “Women Supporting Women”. Kada se piše ili u javnosti govori o poziciji žena, uglavnom se fokus prebacuje na usporedbu s muškarcima, odnosno kako žene stoje u odnosu na muškarce, jesu li jednako plaćene, dobivaju li jednako dobre poslovne prijedloge, na koliko se menadžerskih pozicija nalaze u odnosu na muškarce, kako se muškarci odnose prema njima… Portal MagMe se odlučio koncentrirati na to kako žene mogu pomoći jedne drugima da ostvare sve što žele te se odmaknuti od usporedbi s muškarcima. Željeli bismo, uz to, otvoriti temu o odnosima žena u javnom prostoru, točnije u trenutačno najpopularnijem prostoru (i jedinom gdje svi u isto vrijeme možemo biti), a to su društvene mreže.

Tijekom svakog radnog dana surađujemo sa nizom žena koje aktivno sudjeluju u stvaranju sadržaja na društvenim mrežama, ženama koje brojni prate i koje ostavljaju dubok trag, a koje temi podrške žene ženi mogu doprinijeti ne samo svojim iskustvima, već i načinom razmišljanja. Kaže se da iza svakog velikog muškarca stoji žena, a iza svake uspješne žene hrpa drugih sjajnih žena koje joj pružaju podršku – mi u to čvrsto vjerujemo.

Kaže se, također, i da su žene iznimno kompetitivne, a razlog tome leži u činjenici da nas je društvo oblikovalo tako da se natječemo jedna s drugom – da smo si međusobno konkurencija. Međutim, sve više kolektivno shvaćamo koliko je jaka moć čopora i kako međusobnom podrškom možemo puno više. Rečenica da je žena ženi vuk sve više gubi smisao, a u drugim ženama pronalazimo podršku, utočište, naše najveće navijače, energiju koja nas čini boljima i potiče nas da isto i isto mjerom vraćamo ženama oko nas, našim #MAGnificentWomen koje vidimo u svojim majkama, sestrama, prijateljicama, klijenticama, pratiteljicama, poslovnim suradnicama…

Danas je dan kada možemo slaviti žene, zahvaliti im, znakom pažnje pokazati im kako su nam važne, ali zašto to ne bismo činili svakodnevno? Zašto si međusobno svakodnevno ne bismo udijelile kompliment, zašto svakodnevno ne bismo bile podrška, emocionalna i fizička jedne drugima? Kreirajmo zajedno okruženje u kojem je lakše biti žena, potičimo se međusobno i surađujmo, moć čopora je neporeciva. Slavimo danas fantastične žene koje su živjele prije nas, koje ne poznajemo, ali im se divimo i one koje nas okružuju, ali činimo to i sutra i prekosutra. Svijet je puno bolje mjesto kada se međusobno podržavamo. A mi ćemo početi od sebe.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0