Posebno volimo mlade, samostalne i uspješne žene. Upravo takva je Ana Čolakić, dvadesetosmogodišnja majka dvaju dječaka, ekonomistica i poduzetnica. Iako ju brojke nikada nisu posebno zanimale,  kreativnosti joj nije nedostajalo. Vedra, zaigrana i znatiželjna, Ana obožava stvarati rukama te brojne kreativne ideje pretvarati u djelo. Ne voli monotoniju ni u privatnom ni u poslovnom životu, voli isprobavati nove stvari, optimistična je i ne boji se novih izazova, a jedan od njih svakako je bio i pokretanje vlastite firme za izradu dekoracija- Lu Events & Decorations.

MagMe: Što te ponukalo da kreneš u samostalne poslovne vode?

Za krštenje mlađeg sina, zamislila sam posebno dekoriran prostor, ali nisam mogla pronaći nekoga tko bi to izveo baš  tako  kako sam željela. Na kraju sam svoju ideju  morala realizirati sama, a rezultat je bio fantastičan. Svi su zapravo bili ugodno iznenađeni, a ideja o kreiranju vlastitog biznisa rođena. Iako na prvu nisam o tome razmišljala, uz podršku obitelji i prijatelja ipak sam odlučila okušati u samostalnim vodama.  Upravo tako nastao je Lu Events & Decorations. U početku, moje usluge  koristili su prijatelji i poznanici, kako su bili zadovoljni, dobar glas brzo se proširio, a sada, nakon više od godinu dana rada, na Instagramu imam već imam preko 3300 pratitelja što mislim da je zaista lijepa brojka s obzirom na to da je ovo mladi brand.

 

MagMe: Odakle crpiš inspiraciju?

Inspiraciju najčešće pronalazim kroz igru sa svojom djecom prateći što vole i što ih najviše zanima i veseli. Konstantno pratim trendove  u dekoriranju i istražujem što bi mogao biti idući hit. Naglasak je uvijek na osobnom i individualnom pristupu, a svakog svog klijenta trudim se što bolje upoznati, saznati što ga zanima, što voli i kakva je njegova vizija događaja u kojem sudjelujemo. Želim da svaki moj klijent dobije svoju osobnu priču, posebnu i jedinstvenu, a ne nešto obično i već viđeno, bilo da sudjelujem u kreiranju dekoracija za privatne ili poslovne klijente.

 

MagMe: Koji projekt ti je najdraži?

Najdraži projekt mi je svakako prvi – organizacija krštenja mog sina Lucasa jer sam od tuda krenula. Svaki projekt je poseban, teško je neki izdvojiti, ali svakom novom projektu pristupam s velikim entuzijazmom i veseljem, kao da je prvi, jer znam da ću taj dan nekoga razveseliti i učiniti da mu ti trenuci ostanu u trajnom sjećanju.

MagMe: Što smatraš naj stresnijom a što najdražom stranom posla?

Uvijek postoji jedna mala doza straha hoće li se moja ideja i način na koji sam ju provela svidjeti klijentu. Također, ne ovisi sve uvijek o meni, pa je tu i stres hoće li sve što mi je potrebno i što moram naručiti od drugih biti spremno na vrijeme i točno onako kako sam tražila.

Važno je i dobro planirati vrijeme kako bih mogla složiti cijelu priču onako  kako je zamišljeno, pa da nema panike u zadnjim sekundama.

Najdraža strana posla je sigurno sreća i zadovoljstvo kad drugoga razveseliš i znaš da će mu taj dan biti poseban. Najviše me vesele pozitivni komentari i preporuke zadovoljnih klijenata.

MagMe: Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Uživam u ovome što sada radim, uloženo je puno truda, ali i nagrada je velika. Imam neke ideje kako ovaj projekt razviti u nešto više. A velika mi je želja u budućnosti imati vlastitu igraonicu, koja bi također bila s potpuno novim i drugačijim pristupom od svega do sada.