MagMe Skin Heroes: Isprobajte vitamin E za nahranjenu i obnovljenu kožu

Kad su i dermatolozi složni u tome da je riječ o beauty sastojku koji može regenerirati oštećenu kožu, onda znate da je riječ o pravom heroju u skincareu. Vitamin C već zasigurno koristite u svojoj beauty rutini, kao i vitamin A poznatiji u svojem retinol obliku, no znate li što je vitamin E?

Vitamin E sastojak je koji znatno može pospješiti ljepotu kože i dati joj zdraviji izgled zbog toga što se koristi za intenzivnu hidrataciju i obnovu (naći ćete ga i u kremama za ožiljke). Njegova najveća uloga je antioksidativna, a može biti sintetički stvoren u laboratoriju ili prirodni, ekstrahiran iz ulja, sjemenki, orašastih plodova, avokada i žitarica. Možete ga koristiti na licu, u obliku seruma, krema za lice, krema za okoloočno područje i čistačima lica, kao i u kremama za tijelo.

Zašto je dobar za kožu?

Nutritivan je, hidratantan i štiti kožu. Kako? Prije svega zaslužan je za jačanje zaštitne barijere kože tako što zadržava lipide u koži što pomaže u hidrataciji i sprječava osjećaja zatezanja ili suhoće kože. Zadržat će vlagu u koži i učiniti je glađom na dodir. Ubrzava obnovu kože, čak i one oštećene suncem ili ozljedama, a i neutralizira slobodne radikale. Jedno od njegovih najsnažnijih djelovanja je da zacjeljuje kožu, dakle, za razliku od nekih drugih sastojaka ne služi samo preventivno već može biti efektan i kad je koža oštećena ili upaljena.

Od svojeg proizvoda s vitaminom E možete očekivati da će, ako ga koristite s vitaminom C, djelovati na uklanjanje znakova starenja, a sam će brzo zacijeliti kožu i ukloniti ožiljke, pomoći će u obnovi kože, nahranit će je te će poboljšati ton kože i njezinu elastičnost. Terapeutski djeluje i na probleme kože kao što su kronično suha i upaljena koža, atopijski dermatitis i ekcem, no prije početka korištenja proizvoda s vitaminom E ipak se trebate posavjetovati s dermatologom.

Tko može koristiti vitamin E?

Djelotvorniji će biti za one s normalnom i suhom kožom, dok za one s masnom kožom i nije najblagotvorniji sastojak jer potencijalno može začepiti pore i povećati vjerojatnost izbijanja prištića. Ako imate osjetljivu kožu, najbolje je da proizvod prvo testirate na manjem dijelu kože, jer na osjetljivoj koži, i u maloj količini, može izazvati iritaciju.

Kako koristiti?

Proizvode s vitaminom E možete koristiti s proizvodima s vitaminom C i ferulinskom kiselinom, poznatim anti-age sastojcima, no ne preporučuje se da ga koristite u isto vrijeme kada i vitamin A, odnosno retinol. Kada se vitamin E kombinira s vitaminom C i nanosi ispod kreme za sunčanje, može pružiti četiri puta jaču zaštitu od toga da ste samo nanijeli kremu za sunčanje bez primjene vitamina.

Proizvode obogaćeno antioksidativnim vitaminom dovoljno je koristiti jednom dnevno, a većinom se preporučuje kao korak u noćnoj rutini njege kože zbog uljne teksture, koja je teža prikladnija za noćnu njegu. Također, s obzirom na teksturu, ako ga koristite u dnevnoj beauty rutini imajte na umu da je proizvod s vitaminom E predzadnji korak – nakon njega ide samo krema sa SPF-om.

U nastavku pronađite neke od najboljih proizvoda s vitaminom E koji će osigurati nahranjenu kožu lica i tijela.

Kiehl’s Face Serum Daily Reviving Concentrate (kiehls.hr)
Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base (Fabuspot)
Body Shop Vitamin E krema za lice (bodyshop.hr)
Mario Badescu Vitamin E Night Cream
Bio-Oil Skincare ulje za tijelo
Nikel Hyaluron+A+E vitamin balzam za područje oko očiju (Fabuspot)
Nikel Hyaluron+C+E vitamin krema za lice (Fabuspot)
Nikel koncentrat vitamina E (Fabuspot)
Paula’s Choice C15 Super Booster (Cult Beauty)
Paula’s Choice Defense Essential Glow krema (Cult Beauty)
Skinceuticals C E Ferulic serum (Cult Beauty)
Skintegra Superba C serum (skintegra.hr)
Sunday Riley C.E.O. 15 % Vitamic C serum (Cult Beauty)
The Inkey List Vitamin B, C i E krema (Cult Beauty)
Summer Fridays Super Amino Gel čistač za lice (Cult Beauty)
Fenty Skin Butta Drop Refill Whipped Oil Body Cream (Fenty Skin)
Cetaphil Moisturizing Lotion

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Fabuspot, Skintegra, Kiehl’s, Body Shop, Fenty Beauty, Cult Beauty

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0