MagMe Pick: Skintegra Solar I SPF 30

Beauty odlikašice znaju da je nanošenje zaštitnog faktora obavezni dio skincare rutine svakog jutra, ne samo ljeti, a oni koji taj korak preskaču – predlažemo da nastavite čitati ovaj članak. Koliko god obožavali ljeto, izlaganje suncu može doprinijeti i čitavom nizu problema vezanih uz kožu, zboga čega je iznimno bitno zaštititi kožu. Zato je nanošenje proizvoda s SPF-om na lice korak koji se ne preskače nikad, a i onaj dio svakodnevne beauty rutine koji biste tijekom dana trebali ponoviti nekoliko puta, čak i kad se minimalno izlažete suncu.

SPF označava faktor zaštite od sunca, odnosno UV zraka, koje mogu imati štetan učinak na kožu poput prijevremenog starenja i nastanak pigmentacija, a još opasnije, povećavaju rizik od opeklina i raka kože. Jednako kako nanosite kremu sa zaštitnim faktorom na tijelo dok se sunčate na plaži, u svakodnevicu bi vam trebala ući navika nanošenja proizvoda sa SPF-om na lice. I ne, ne morate se brinuti da će ostaviti bijeli trag na licu ili, pak, biti pretežak na koži, pogotovo ako se odlučite za proizvod hrvatskog brenda kozmetike Skintegra.

Skintegra Solar I je lagan, hidratizirajući i reparativni fluid s visokom zaštitom od sunca – ima SPF 30, koji sadrži filtere najnovije generacije zbog čega je iznimno učinkovit u zaštiti kože lica od negativnog utjecaja UV zraka. Namijenjen je svakodnevnom nošenju i prvenstveno zaštiti od sunca, ali isto tako njeguje lice, čuva zaštitnu barijeru kože, zaglađuje teksturu te čini lice mekanim na dodir.

Zbog teksture fluida brzo se upija u kožu, a pogodan je za korištenje na svim tipovima kože – pa čak i na osjetljivoj. Sve zahvaljujući tome što su prilikom kreiranja formule odabrani vrlo specifični, sigurni i fotostabilni (nedegradirajući) organski filteri koji štite od zračenja iz spektra UVA, UVB, infracrvene (koju emitiraju i elektronički uređaji) te vidljive svjetlosti. Pet filtera najnovije generacije koji zajedničkim djelovanjem upijaju, raspršuju i reflektiraju UV zračenje su Tinosorb S, Tinosorb M, Uvinul A Plus granular, Uvinul T150 i Eusolex OS.

Solar I učinkovit je u svojoj zaštitnoj ulozi, ali i njegujućoj, zbog sastojaka kao što su zeleni čaj, dva oblika vitamina E, batein i pantenol. U formuli se nalazi i inovativna molekula – ektoin, svestrana aminokiselina s s fotozaštitnom ulogom koja je zaslužna za regeneraciju osjetljive i dehidrirane kože.

Ovisno o tome koji tip kože imate, Solar I može se koristiti kao hidratantna krema koja štiti i njeguje normalnu i masnu kožu, dok se onima sa suhom i vrlo suhom preporučuje ovaj SPF proizvod kao zadnji korak u njezi lica – nakon korištenja hidratantne kreme koju i inače koristite.

Kad je u pitanju količina proizvoda koji biste trebali nanijeti na lice kako bi on bio učinkovit, znanstveno je dokazano da je na 1 cm2 kože potrebno nanijeti 2 miligrama kreme za zaštitu od UV zračenja. U praktičnom smislu ta će količina biti onolika koliko vam je potrebno da biste povukli liniju od vrha srednjeg prsta do dna dlana. Uz pravilno nanošenje SPF-a, ključno je i obnavljati zaštitni faktor redovito, jer oboje može imati utjecaj na smanjenje zaštite od sunca.

Važnost nanošenja zaštitnog faktora, pogotovo tijekom sunčanih dana, ne možemo dovoljno naglasiti, a uz Skintegra Solar I sa SPF-om 30, koji će štiti i njegovati, Skintegra je je lansirala i Solar II sa zaštitnim faktorom 50 koji će osigurati dodatnu razinu zaštite od sunca. Recite sunčanju da, ali uz pravilnu zaštitu i njegu, kako biste održali zdravlje kože!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Skintegra

Tekst kreiran u suradnji s brendom Skintegra.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0