MagMe Pick: Novi parfem Byredo Mixed Emotions

Posljednjih godinu dana bilo je, u najmanju ruku, turbulentno te smo se naučili boriti s nizom pomiješanih emocija koje su nas svakodnevno okupirale. Pronašli smo način uživati u malim stvarima, veseliti se i životu na kakvog nismo navikli, no svejedno osjećaji poput straha i neizvjesnosti bili su – i još uvijek jesu – dio svakog našeg dana. Upravo kako bi reflektirali situaciju u kojoj se nalazimo, švedska parfemska kuća Byredo predstavila je novi miris naziva – Mixed Emotions.

Kuća Byredo poznata je po tome da putem svojih mirisa želi reflektirati sjećanja i apstraktne ideje, a upravo Mixed Emotions predstavlja olfaktivni nacrt trenutačnog kolektivnog stanja uma. Nije tajna da se i jedan od razloga popularnosti parfema Byredo krije i u nazivima koji uspijevaju točno prenijeti miris koji se nalazi u bočici, a sam osnivač i kreativni direktor brenda Ben Gorham izjavio je kako radi u “industriji koja emocije posprema u bočicu”.

Sam naziv – pomiješani osjećaji, već će vam, prije nego što ste osjetili miris, dati dojam što očekivati, a sve je dočarano notama biljke maté i crnog ribizla koji su glavne note, dok se u srcu parfema nalaze drvenaste note, cejlonski čaj i lišće ljubičice te papirus, ambra i drvo breze kao baza. Tako se, baš kao i naši osjećaji, miješaju umirujući miris crnog čaja s reskim mirisom ljubičice, miješaju se prepoznatljivi mirisi s onim nepoznatima.

Na parfemu Mixed Emotions radilo se posljednje dvije godine, a nova olfaktorna kreacija kuće Byredo predstavljena je i kratkim filmom za kojeg je zaslužna londonska redateljica Fenn O’Meally. Video uradak “Tall Is The Root” ne samo da predstavlja filozofiju iza parfema, već je i priča o različitim emocijama, o snazi i ranjivosti, a možete je pogledati na službenoj stranici parfema.

Ako su vas, pak, note Byredo mirisa, omiljenog među influencericama, zainteresirale na prvu, dobra je vijest da ga možete isprobati u zagrebačkoj parfumeriji Top. Intenzivan, ali osvježavajući miris, podsjetnik je da je sasvim u redu u sebi nositi pomiješane osjećaje – ono što je bitno je ne biti prestrog prema sebi u teškim vremenima te prihvatiti i proživjeti svaku emociju koja se javlja u nama.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0