MagMe Pick: Novi Byredo De Los Santos parfem

Jedan od najpoznatijih niche parfemskih kuća – Byredo, predstavila je novi miris De Los Santos, inspiriran ritualima i ceremonijama u različitim kulturama. “Tijekom prošle godine počeo sam istraživati kako različite kulture pristupaju ideji gubitka kako bih promijenio svoju perspektivu. Nisam želio ni ‘krenuti naprijed’ ni ‘krenuti dalje’ jer je to značilo zaborav. Umjesto toga, želio sam pronaći način da proslavim svoje uspomene i ljepotu života i to pretočim u miris”, izjavio je Ben Gorham, osnivač i kreativni direktor brenda.

Miris je osmišljen nakon transformativnog razdoblja gubitka, a kreiran je s namjerom da potakne sjećanja, da prihvatite prolaznost i slavite život. Odajući počast tradiciji Día de los Muertos povodom blagdana Svih svetih, De Los Santos podsjeća na transcendentnu moć okupljanja u kolektivnim ceremonijama i pretvara miris u novi ritual sjećanja.

Iako je riječ o mirisu koji je inspiriran gubitkom, miris nije oporan i težak, već je riječ o svježoj, vibrantnoj kreaciji, mirisu koji će vas možda podsjećati na nekoga koga više nema. Mirisi korišteni tijeko rituala pomažu vratiti sjećanje, a parfem može potaknuti vaš mozak da određene trenutke u kojima ste ga nosili, zapamti zauvijek.

Ovaj je parfem s bazom mošusa, ambre i palo santa idealan za proljetne dane, a balansiran, zemljasti miris dopunjen je sa svježinom kadulje i šljiva mirabele te srcem od korijena irisa i cistusa. I samo spremanje i nanošenje parfema kao točke na i svojevrsni je ritual, bez obzira na to koristite li svoj svakodnevni ili neki drugi, za posebne prilike ili ga, pak, stavljate za posebnu osobu. Biljne note ublažavaju palo santo, drvenasti miris i daju  mu dozu svježine, dok šljiva mirabele i iris daju slatkoću i sočnost parfemu.

Miris koji slavi život dostupan je u prepoznaljivoj Byredo bočici s crnim čepom u verziji od 5o i 100 mililitara, a možete ga isprobati u zagrebačkoj Top parfumeriji.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Byredo

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0