MagMe Pick: Čaše za vino i pjenušac za kućne proslave

Nedavno smo pisali o tome kako prepoznati kvalitetno vino i dobar pjenušac, a sada kad ste taj dio apsolvirali, vrijeme je i za upgrade. Kada ste kućni bar opksrbili (pjenušavim) vinima koje ćemo pojačano konzumirati u danima ispred nas, kako biste čitavo iskustvo odveli na novu razinu, za vas i za goste, preporučujemo da nabavite i nove čaše za vino i pjenušac koje će biti dostojne raskošnih večera, druženja u krugu obitelji i kućnih proslava – pa ipak je Božić, zar ne?

Čaša za pjenušac Ripple danskog dizajnerskog brenda Ferm Living

Ako ste vi već dobro opremljeni, set čaša za vino ili pjenušac nije loša ideja ni za poklon, naravno, uz pripadajuću bocu jednog od ta dva pića. Tražite li nešto zaista posebno morali biste proučiti ponudu brenda Josephine Hütte – riječ je o najlakšim čašama za vino na svijetu (zaista su nevjerojatno lagane, provjereno!) koje stvara jedan od najpoznatijih stručnjaka u tom području, Austrijanac Kurt Zalto, čija se obitelj bavi puhanjem stakla od 18. stoljeća. Njegove čaše za vino neobično oblika dostupne su na Selectedd.hr, a u njihovoj ćete ponudi pronaći još jedne popularne čaše koje su stalno sold out.

Čaše za vino austrijskog brenda Josephine Hutte

Riječ je o retro čaši za šampanjac, odnosno modelu coupe pod nazivom Ripple danskog dizajnerskog brenda Ferm Living. Čaše retro izgleda, koje su bile na vrhuncu popularnosti u 30-im godinama prošlog stoljeća kada su ih počele zamijenjivati flutes, postale su iznimno tražene u posljednjih nekoliko godina te se sve više kupuju – i to pogotovo one s nekim uzorkom. Iako su neodoljivog izgleda – posebno nam se dopalo model sa zlatnim rubom kojeg možete pronaći na online shopu Vivre – taj plitki model čaša jednostavno dobro ne sažima sve arome pjenušavog vina te se preporučuju visoki, tanki modeli, odnosno flutes. U njima su bolje koncentrirane arome i mjehurići, zbog oblika, visine i malog promjera. Takve, nešto klasičnije modele pronađite u ponudi vinarije Miva ili duća Bella Forma.

Čaša za vino Sallskaplig (IKEA Hrvatska)

Što se, pak, čaša za vino tiče, pravilo je da se bijelo vino služi u čašama okruglastog oblika, nešto užeg oblika, dok su za crna vina rezervirane one okruglastog oblika, ali veće i sa širim promjerom. U nastavku pronađite naš izbor čaša za vino i pjenušac kojima možete ukrasiti blagdanski stol i beskrajno uživati u kapljici.

Čaša za vino sa zlatnim obrubom (Zara Home)
Čaša za pjenušac (Zara Home)
Čaša za vino s uzorkom (Zara Home)
Čaša za pjenušac (Zara Home)
Čaša za vino retro izgleda (Zara Home)
Čaša za vino bež boje (Zara Home)
Čaša za crno vino (Zara Home)
Čaša za pjenušac Villeroy & Boch (Bella Forma)
Retro čaše za vino Ferm Living
Čaša za pjenušac (H&M Home)
Čaša za vino sive boje (H&M Home)
Čaše za vino Josephine No. 2 Josephine Hutte (Selectedd.hr)
Čaša za pjenušac Hederlig (IKEA Hrvatska)
Čaša za vino Pokal (IKEA Hrvatska)
Čaša za vino Sallskaplig (IKEA Hrvatska)
Čaša za pjenušac Storhet (IKEA Hrvatska)
Čaše za pjenušac Riedel Performance (Miva)
Čaše za pjenušac Riedel (Miva)
Čaše za pjenušac Riedel (Miva)
Čaše za vino i pjenušac s uzorkom (Vivre.hr)
Retro čaša za pjenušac (Vivre.hr)
Čaša za pjenušac sive boje (Vivre.hr)
Retro čaše za vino različitih boja (Vivre.hr)
Čaša za vino s uzorkom (Vivre.hr)
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0