MagMe Interior: Instagram profili koje pratimo za inspiraciju

Priznajte, koliko ste već puta ove godine promijenili raspored namještaja u dnevnom boravku ili kupili par stvari i u jednom potezu preuredili spavaću sobu? Ne znamo je li do toga što više vremena provodimo doma ili na scrollajući Instagram feedom, ali fotografije brojnih profila na kojima su ovjekovječeni divni interijeri nalaze se u našem Saved folderu te nas potiču na konstantne promjene u vlastitom životnom prostoru (a i dodavanje novih stvari na našu interior listu želja). Odlučili smo zaraziti i vas (ili vam, možda, pomoći ako trenutačno preuređujete stan ili kuću) pa smo izdvojili neke od nama omiljenih Instagram profila koje pratimo za inspiraciju.

NORDIC FRAGMENTS

Iza ovog profila na kojem često odmaramo oči i dušu stoji bloger, produkt dizajner i dizajner interijera Bo Santosi koji izdvaja interijere diljem svijeta, a koji su vjerni njegovom stilu. To su u prvom redu inovativno uređeni domovi u minimalističkom, skandinavskom stilu, ali koji nemaju ništa od one hladnoće kakva im se zna pripisivati. Interijeri su topli, savršeno stilizirani, krase ih neki ikonični primjerci dizajna i doslovno nas vabe da uskočimo u njih (ponekad poželimo da u stvarnosti postoji opcija kao na TikToku, pa da samo uskočimo u jedan od ovih interijera).

STUDIO ASHBY

Zvijezda među dizajnerima interijera, Sophie Ashby kreira eklektične retro interijere koje obožavaju milenijalci, a koji se ističu nepogrešivom kombinacijom različitih stilova i utjecaja. Unikatan identitet svakog prostora koji uređuje kreativna direktorica studija postiže se pažljivim izborom rasvjete i namještaja, ali i umjetnina na koje stavlja naglasak. Većina interijera koje je uredila za bazu imaju neutralne nijanse i tonove, pa si baš zato daje oduška s namještajem koji se razlikuje po teksturama, bojama i uzorcima te dekorom. Iako je većinom zaslužna za interijere pune namještaja u mid-century stilu, Ashby se odlično snalazi i pri uređenju interijera u klasičnom stilu.

CAROLINE ANDREONI

Profil francuske dizajnerice interijera valja pratiti iz dva razloga: prvi je taj da većinom djeluje u Parizu, što znači da ćete moći sliniti nad predivnim građanskim stanovima u ovoj, po mnogima, prijestolnici stila, a drugi je taj da na svojim Storyjima redovito objavljuje čitav proces preuređenja koji je iznimno zanimljivo pratiti. Andreoni je svoju karijeru započela kao agent nekretninama, da bi ih naposljetku uređivala prije prodaje, a sad je zaslužna za neke od najljepših transformacija oronulih interijera koje smo vidjeli. Njezin je stil elegantan i odmjeren, kako i priliči uređenju pariških stanova, ali nas najviše oduševljavaju interijeri u kojima izađe iz klasike i poigra se bojama zidova, različitim materijalima na podu i slično.

THEO-BERT POT

Grafički dizajner i bloger gotovo svakodnevno pruža uvid u vlastiti interijer, kojeg i gotovo svakodnevno – mijenja. No, on nije jedan od onih koji su to počeli raditi u vrijeme lockdowna zbog dosade, već ovaj dizajner i stilist interijera dijeli savjete sa svojim vjernim pratiteljima – njih gotovo 95 tisuća, već dulje vrijeme. Često se poigra s bojom zidova, doda neku otkačenu rasvjetu ili biljku, a ne znamo koji dio njegovog stana nam se čini privlačnijim ili inspirativnijim. Ono što znamo je da s veseljem iščekujemo svaku novu objavu da vidimo što je novo osmislio i što ćemo sada i mi htjeti napraviti u našem dnevnom boravku, hodniku, blagovaonici…

MAISON DE SABLE

Koristite li Instagram kao bijeg od stvarnosti, ovaj će vam se profil posebno svidjeti. Ako ste uz to i ljubitelj estetike redatelja Wes Andersona po kojoj su prepoznatljivi njegovi filmovi te pastelnih boja, obavezno stisnite follow. Ovaj je profil s futuristički uređenim interijerima osnovala umjetnica Charlotte Taylor, a njezini su radovi u potpunosti eskapistički, opuštaju oči svojim zaobljenim linijama i jednostavno vas tjeraju na maštanje… I razbijanje zidova kako biste imali nesmetan pogled na ono što se nalazi vani.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0