MagMe Ekspert: Otkrivamo sve što vas zanima o novom iPhone 15 modelu

Usklopu naše Instagram rubrike MagMe Ekspert postavljate nam pitanja na koja ste oduvijek željeti saznati odgovor, a mi ih onda dobivamo i to od stručnjaka s kojima surađujemo kao što su vizažisti, stilisti, frizeri, estetski kirurzi, dermatolozi, stručnjaci za dijamantni nakit…

Danas smo prisustvovali hrvatskom ekskluzivnom predstavljanju novih iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modela, pa smo iskoristili priliku da od Apple stručnjakinje doznamo sve zanimljivosti o novim verzijama. U novom izdanju rubrike tako smo ugostili smo Antonelu Jularić, retail menadžericu u iStyle Croatia, Apple Premium partneru

Kroz glavne novitete i značajke nove iPhone 15 linije proveo nas je Tomislav Pancirov, koji nam je otkrio sve o poboljšanjima vezanim uz kameru, dok nam je Jularić odgovorila na sva vaša pitanja koja uključuju dugotrajnost baterije, promjene u dizajnu, otpornost materijala, cijene modela i slično. Odgovore na vaša pitanja pročitajte u nastavku ili u obliku videa pogledajte na našem Instagram profilu.

Q: Kolika je razlika u dimenzijama od prethodnih modela, točnije iPhone 12 modela?
Q: Dimenzije modela – jesu li drugačije ili kao iPhone 14?

A: Razlike u dimenzijama nema između tih linija. Ono što se razlikuje su rubovi zaslona koji su najtanji do sad pa zasloni izgledaju veće, iako su ostali iste veličine.

Q: Koja je cijena iPhone 15 modela?

A: Cijene se kreću od 1339,99 eura za iPhone 15 Pro, 1619,99 eura za iPhone 15 Pro Max, 1059,99 eura za iPhone te 1229,99 eura za iPhone 15 Plus.

Q: Je li baterija duljeg vijeka trajanja?

A: Baterija je duljeg vijeka trajanja i traje do 20 sati videoprodukcije.

Q: Koja je najveća razlika od prethodnog modela – zašto se isplati kupiti?

A: Glavne razlike su u kućištu od titanija koje bi trebalo biti dosta otpornije, svjetlina zaslona – zaslon iPhone 15 modela ima maksimalnu deklariranu svjetlinu od 2.000 nita, što rezultira živopisnim prikazom i jasnoćom čak i na izravnom sunčevom svjetlu te USB-C priključak za punjenje.

Q: Koja je najveća razlika u kameri naspram prethodnog modela?

A: Sad svi modeli iz iPhone 15 linije imaju kameru kakvu je imaju iPhone 14 Pro Max model. Glavni senzor kamere ima 48 megapiksela i f/1.6 otvor blende, poboljšavajući noćnu fotografiju i HDR fotografiranje. Također, automatski detektira portretni način za bolje portrete.

Q: Imam pitanje vezano uz kameru i Instagram – je li stabilnija?

A: Stabilnost kamere je poboljšana u Pro modelima, pogotovo je to vidljivo u kod snimanja videozapisa jer sad može zamijeniti i filmsku kameru.

Q: U kojim sve bojama je dostupan novi iPhone?

A: iPhone 15 i iPhone 15 Plus modeli dostupni su u crnoj, plavoj, zelenoj, žutoj i ružičastoj boji, dok su iPhone Pro i Pro Max modeli dostupni u verzijama od bijelog, plavog, crnog i klasičnog, odnosno, natural titanija.

Q: Koja je razlika između iPhonea 15 Pro i iPhone 15 Pro Max?

A: Osim u veličini, naravno, najveća je razlika i u kameri koja je u Pro Max modelima izrađena tako da može konkurirati filmskoj kameri, s 3X telefoto senzor i 5x telefoto senzor za Pro Max model.

Q: Je li ovaj iPhone Pro teži ili lakši?

A: Iako je izrađen od titanija, koji je jedan od najizdržljivijih materijala na svijetu, zapravo je 18 grama lakši od prethodnika.

Q: Je li ovaj iPhone otporniji na padove?
Q: Je li staklo čvršće?

A: S Ceramic Shieldom odnosno keramičkom zaštitom na zaslonu,  koja pruža dodatnu izdržljivost i titanijskim kučištem sve bi trebalo biti puno otpornije.

Q: Pisali ste da će imati USB-C ulaz. Znači li to da će se iPhone moći puniti i klasičnim punjačem?

A: Imat će USB-C ulaz, ali preporučujemo korištenje punjača od 20 Watta ili čak i jači od tog.

Q: Kako sada funkcionira nova tipka za utišavanje zvuka?

A: Novi iPhone 15 Pro i Pro Max na mjestu tipke za utišavanje zvuka sad imaju Action Button (akcijska tipka) koji omogućava korisnicima personalizaciju i određivanje pristupa različitim funkcijama putem te tipke kao što su kontrola zvuka, svjetlo, kamera i Live Speech. Akcijska tipka od sad može imati funkcije koje joj namijenite, a i dalje se može koristiti i kao Mute tipka.

Q: Što se dizajna tiče, zašto nema razlike između iPhone 14 i 15 linije?

A: Nije istina da nema diferencijacije, ona se ističe u teksturiranoj titanij obradi te u Dynamic Islandu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Apple, privatna arhiva

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0