MagMe Boys: Što pokloniti za rođenje djeteta?

U slatkom ste iščekivanju prinove i brojite dane do tog sretnog događaja? Iako imate i drugih briga na pameti, ovo je jedan maleni podsjetnik da ne zaboravite na darivanje buduće majke. Naime, poklon za rođenje djeteta, odnosno push present, postao je sve popularniji način odavanja počasti novopečenim majkama, u proteklom desetljeću.

Iako je taj koncept popularniji u posljednje vrijeme i to više u Sjedinjenim Američkim Državama nego na europskom kontinentu (iako svakako postoji mogućnost da ste odrasli u obitelji koja ima ovu tradiciju), svakako nije riječ o nekoj novosti. U srednjovjekovnoj Italiji te u Firenci i Sienni modernog doba postojala je tradicija darivanja povodom rođenja djeteta, pod nazivom desco da parto, u sklopu kojeg se majci i djetetu davao dekorativan, oslikani pladanj, a on očuvani se sada nalaze u muzejima.

Chaumet Jeux de Liens kolekcija

Od tada se mnogo toga promijenilo pa i sam dar. Glavna mu je namjera da obradovati majku i pokloniti joj nešto baš za nju, jer je vjerojatno tijekom perioda trudnoće darivana poklonima namijenjenima isključivo bebi, što je sasvim logično i uobičajeno. No, push present je nešto baš za nju, što će je podsjećati na taj dan i što će moći nositi stalno i vječno. Upravo se zato takvi pokloni ne mogu naći među onima korisnima, već je većinom riječ o lijepim stvarima poput nakita.

Tennis bracelet i prsten iz Damiani Luce kolekcije

Ako ste u potrazi za push presentom, to ne mora biti neki ekstravagantni komad, već može biti i sasvim jednostavan, klasičan komad nakita koji je dugovječan. Jedan od takvih je i tennis bracelet, narukvica s dijamantima o kojoj smo vam već pisali, a koja se trenutačno ubraja u najpopularnije komade nakita na svijetu. Mi smo takav model pronašli u zagrebačkom butiku Mamić 1970, u ponudi talijanskog brenda Damiani, u njihovoj kolekciji Luce, u kojoj se može pronaći i pripadajući prsten optočen dijamantima.

Ogrlica s motivom križa iz Damiani Belle Epoque kolekcije

Klasičarkama će se svidjeti i ogrlica brenda Damiani, iz kolekcije Belle Epoque, koja se sastoji od dva privjeska u obliku križa s dijamantima različitih veličina, a privjesci se mogu nositi spojeno i odvojeno. Ako ipak tražite manje tradicionalan komada nakita koji svejedno ima dublju priču iza dizajna, obratite pozornost na kolekciju Jeux de Liens francuskog brenda Chaumet. Ogrlice s talismanima Jeux de Liens Harmony simbol su povezanosti između dvije osobe – dva dijela privjeska povezana su međusobno i prikazuju dvoje ljudi u zajedništvu. Ovaj je dizajn prisutan od 70-ih godina prošlog stoljeća, jedan je od najboljih načina za izražavanje ljubavi i vječne povezanosti, a uz to može se i gravirati s personaliziranom porukom.

Chaumet Jeux de Liens kolekcijaOgrlica Jeux de Liens HarmonyOgrlica Jeux de Liens HarmonyOgrlica Jeux de Liens Harmony

U svevremenski nakit pripada i kolekcija Move Uno luksuznog pariškog brenda Messika. Spoj modernog dizajna i klasik vidljiv je u posebnom dizajnu dijamanta koji je pomičan, a lančići, naušnice, prstenje i narukvice iz ove kolekcije komadi su koje se mogu nositi svakodnevno. Jednostavni, a upečatljivi, čine poklon koji nikada neće stajati pospremljen u kutijici za nakit.

Narukvica Messika Move UnoNaušnice Messika Move UnoOgrlica Messika Move UnoOgrlica Messika Move UnoPrsten Messika Move Uno

Trudnoća i rođenje nisu nimalo lagan posao, a nakon što dobijete najveći dar koji ćete dobiti u životu, vrijeme je i da partnerici iskažete divljenje kroz znak pažnje. Poklon za rođenje djeteta nije nešto što se očekuje, no predstavlja lijepu gestu i uspomenu na mnogima najljepši dan u životu. Naše prijedloge poklona za rođenje djeteta možete pronaći u butiku Mamić 1970, a čitavu ponudu, osim uživo, možete pogledati i na njihovoj službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0