MagMe Bites by Monica – Kolač sa srcem od srca

Imala sam skroz drugačiju zamisao uvoda, teksta i cjelokupne misli koja će zaokružiti recept i tekst za današnji dan zaljubljenih u jednu cjelinu. A onda se dogodilo da moje iznenađenje u sredini kolača nije surađivalo, srce je otišlo u visine i estetski nije ispao kako sam planirala. Dok je okus nadmašio sva moja očekivanja. Namjeravajući ga ponoviti i kolač dovesti do savršenstva, shvatila sam kako bi upravo to bila najveća pogreška. Ljubav je takva. Ljubav je neplanirana, ljubav je nepredvidiva, ljubav ne prati naše planove, ona prati naše srce. Ljubav je savršeno nesavršena, ali je naša i upravo je takvu trebamo prihvatiti. Ne tražiti od nje idealiziranu sliku već dati sebe i ona će nam to vratiti.

Sastojci:
6 jaja
600g oštrog brašna
360g šećera
2 vanilin šećera
2 praška za pecivo
prstohvat soli
370g tekućeg jogurta
250 ml ulja
4 žlice omekšalog maslaca
korica naranče
sok 1 naranče

Potrebno: crvena boja za kolače / kakao u prahu

Priprema:

Pomiješati sve suhe sastojke. Ostalim sastojcima dodati suhe sastojke i izmiksati. Odvojiti pola smjese i u jednu polovicu dodati boju ili kakao u prahu ovisno želite li čokoladna ili ružičasta srca.

U uski protvan staviti papir za pečenje i preliti crveno ili čokoladno tijesto. Peći cca 35 min na 180°C. Provjeriti čačkalicom je li dovoljno pečeno.
Kad se malo ohladi, narezati na šnite i modlom u obliku srca izrezati srca. U protvan staviti novi papir za pečenje i preliti 1/3 svijetlog tijesta. Posložiti srca duž protvana i preliti ostatkom svijetlog tijesta. Peći cca 35 min na 180°C.