Ljetna verzija Aperol Spritza koja će vam se svidjeti još više!

Ljeti tražimo osvježenje na sve moguće načine – u savršeno rashlađenom piću, skoku u more ili hladu suncobrana, a na toj listi se definitivno nalaze i kokteli i spritzevi. Oni izrađeni s talijanskim bitterima kao što su Aperol ili Campari slove za omiljene tijekom ljetne sezone, a mi smo pronašli recept koji ovim pićima daje dodatnu doze svježine i čini ih idealnim za vruće dane.

Riječ je o Grapefruit Spritzu koji je iznimno popularan na društvenoj mreži TikTok, a jedno je od onih pića koje s lakoćom možete napraviti kod kuće, ali i prilagoditi svojem ukusu. U suštini to je klasičan Aperol ili Campari spritz s dodatkom soka od grejpa ili, pak, tonika s mjehurićima Pink Grapefruit koji je moguće pronaći u ponudi brendova kao što su Thomas Henry ili Fever-Tree.

Prvo što trebate napraviti je pripremiti puno leda i čašu za vino ili koktele napuniti ledom. Nakon toga, bit će vam potrebno oko 50-60 mililitara bittera po izboru, sok grejpa ili tonik od grejpa, koji je zamjena za mineralnu, te prosecco. Najprije preko leda ulijte bitter, a zatim dodajte sok ili tonik od greja – ulijte otprilike polovicu količine koliko ste stavili bittera. Za kraj, dodajte prosecca do vrha čaše, a kao garnish možete koristiti krišku grejpa, limete ili naranče, grančicu ružmarina te dehidirani grejp. Za dodatnu dozu svježine možete nacijediti i malo soka do limete, a istinski okus Mediterana možete postići i daškom simple sirupa oplemenjenog ružmarinom.

Količine bittera i soka ili tonika od grejpa su prilagodljive vašem ukusu – možete jednu smanjiti ili povećati nauštrb druge, ovisno o tome kako volite piti svoj spritz. Jedno je sigurno, ako volite klasičan spritz, obožavat ćete ovaj s dodatkom grejpa koji daje dodatnu citrusnu notu i pojačava okus svježine! U nastavku pogledajte nekoliko različitih recepata za Grapefruit Spritz.

@rosesandginger

Grapefruit Aperol Spritz! 🍹🍹 #cocktail #cocktailtiktok🍹 #cocktailrecepie #aperol #aperolspritz #summerdrink #cocktailhour #cocktailtime #summer

♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

@bjruss

Grapefruit Campari Spritz for an evening aperitif #cocktail #drink #drinktok #bartok #drinks

♬ That’s Amore – Dean Martin

@bjruss

I promise, add @bettybuzz grapefruit soda to your aperol spritz

♬ Italian Tarantella – Italian Restaurant Music of Italy

@abbybaffoe

Replying to @itsvaleriaestrada omgggg GO TO summer drink 🤤🍹😝 #aperolspritz #aperolspritzseason #spritzgirlsummer #spritz #drinktok #cocktailrecipee #cocktails

♬ original sound – Abby Baffoe

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Unsplash (Olena Segrienko), Thomas Henry

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0