@lailahasanovic

Ljeti je potrebno uvesti promjene u skincare rutinu, znate li koje?

S obzirom na to da ćete uskoro pojačano izlagati lice suncu te će ono patiti od dehidracije, ali i drugih posljedica koje sunčanje i kupanje u moru mogu izazvati, bitno je neke stvari u svojoj svakodnevnoj beauty rutini prilagoditi razdoblju godišnjeg odmora. Najbolje bi bilo smanjiti količinu proizvoda koji koristite, no mnogi pate od pojave akni i prištića od sunca tijekom ljeta te im je pojačana njega ipak potrebna. Uz hidratantnu masku koju ćete morati koristiti nešto češće, kao i zaštitu od sunca, odnosno SPF kremu bez koje ne biste trebali izlaziti iz kuće – tijekom cijele godine, preporučuju se i još neke promjene koje biste trebali uvesti.

Lagana eksfolijacija

Ako tijekom godine koristite jake pilinge ili neku drugu vrstu snažne eksfolijacije, tijekom ljeta izbjegnite te proizvode. Isto vrijedi i za retinol, za koji mnogi preporučuju da se treba napraviti pauzu tijekom ljeta (ili pratiti ove korake za korištenje). Naime, tijekom ljeta je bitno dodatno ojačati zaštitnu barijeru kože, a ne je oslabiti, što ovi proizvodi mogu učiniti. No, isto tako, nakon eksfolijacije koža djeluje sjajnije, zbog toga što se uklone odumrle stanice kože, pa ako se ne želite odreći toga, preporučujemo da koristite iznimno blage pilinge i to ne svaki dan, već dva do tri puta tjedno. Ako želite sjajnu kožu ljeti, bez ikakvih oštećenja, u svoju rutinu uvrstite piling na bazi polihidroksi kiselina (PHA).

Losion Biologique Recherche Lotion P50W
Losion La Mer Micro Peel
Blazinice Dr Dennis Gross Alpha Beta Ultra Gentle Daily Peel
Dodajte svojoj rutini vitamin F

S obzirom na to da je koža ljeti isušena ne samo od sunca i morske vode, već potencijalno i od klora iz bazena te utjecaja klimatizacijskih uređaja, bitno je dodatno poraditi na jačanju stanica kože i njezine zaštitne barijere kako bi ona gubila što manje vlage. U tome može pomoći vitamin F, odnosno linolna kiselina – esencijalna masna kiselina koja se nalazi u uljima različitih sjemenki i biljnih organa kao što su sjemenke konoplje, suncokreta, grožđa, sezama i bundeve. Dakle, upravo su to sastojci koje trebate tražiti u skincare proizvodima koje koristite ljeti, a koji će pomoći koži u opskrbi omega uljima koja su joj potrebna kad se formiraju nove stranice. Ovo je posebno bitno i onima koji i inače imaju suhu kožu – linolna kiselina značajno vam može pomoći u borbi protiv suhoće, u svim godišnjim dobima.

Nikel Eliksir protiv bora
Serum The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20 % in Vitamin F
Maska Drunk Elephant F-Balm
Krema Augustinus Bader The Light Cream
Potražite antioksidanse u kozmetici

Moćan miks različitih antioksidansa, koji se može pronaći u brojnim serumima i kremama, za dnevnu i noćnu upotrebu, stvara moćan štit na koži. Iako je SPF zaštita esencijalna, ona neće moći u potpunosti zaštititi kožu, a u tome značajno mogu pomoći antioksidansi koji će obraniti lice od UV zraka. Antioksidansi tako brane kožu, odnosno pomažu joj neutralizirati učinke štetnih slobodnih radikala te je samim time učiniti pomlađenom i sjajnijom. Već smo pisali o vitaminu C kao važnom antioksidansu koji se preporučuje koristiti ljeti, no to nije jedini takav sastojak – pogodno će djelovati i niacinamid, vitamin E, rezervatol…

Fluid Biologique Recherche Gel ADN Silkgen
Eliksir Biologique Recherche Fluide VIP O2
Kapi Dr. Barbara Sturm Anti-pollution Drops

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije:

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0