Fotografija: The Skincare Edit

Kultna francuska krema s retinolom napokon stigla u Hrvatsku!

Ako je neka krema zaslužila postati kultna, onda je to favorit iz francuskih ljekarni A313 koju obožavaju žene diljem svijeta, ali i holivudske zvijezde poput Gwyneth Paltrow. Kako je sama istaknula, u toj se kremi s retinolom krije tajna njezinog mladenačkog izgleda i besprijekorne puti. Paltrow nije jedina koja tu kremu s vitaminom A obavezno kupuje prilikom svakom posjeta Parizu jer je ovaj proizvod zaista teško pronaći. No, Hrvatice imaju tu sreću da se od ovog mjeseca može kupiti i na policama hrvatskih ljekarni te na internetskoj trgovini Vaše zdravlje, i to bez recepta dermatologa.

Kultni retinol iz francuskih ljekarni

Ova je pomada za kožu poznata diljem svijeta, a među beauty insajdericama slovi kao must buy prilikom posjeta Parizu. Francuskinje su poznate po besprijekornoj koži i bez pudera, a A313 je možda tome razlog. Riječ je o kremi s vitaminom A farmaceutske kvalitete koja je u slobodnoj prodaji u Francuskoj.

Fotografija: The Skincare Edit
Kako djeluje A313 i zašto ovu kremu svi obožavaju?

A313 je pomada guste teksture koja sadrži 0,12 posto retinil palmitata, koji koža prirodno pretvara u retinoičnu kiselinu 10 do 15 minuta nakon nanošenja. Učinkovitost duguje iznimnoj sinergiji sastojaka koji pomažu koži da učinkovitije apsorbira retinoičnu kiselinu (vitamin A) u kožu – uz derivat retinola, ova kultna krema sadrži još jedan sastojak čiji je učinak vidljiv samo nekoliko minuta nakon nanošenja – makrogol. Riječ je o sastojku koji djeluje poput “magneta za vlagu”, što znači da privlači vodu na površinu kože i pomaže u njenom zadržavanju. Rezultat je puniji izgled kože, površinska zategnutost i nevjerojatno glatka tekstura lica. Osim toga, ova će supstancija omekšati kožu, doprinijeti njenom zdravlju i hidrataciji, što omogućuje vitamin A bolje prodiranje u kožu – i time doprinosi njegovoj učinkovitosti. Gusta konzistencija ove pomade djeluje kao zaštitni sloj na koži, zadržavajući vlažnost i zaustavljajući transepidermalni gubitak vode tijekom noći, no osobina A313 kreme koja najviše oduševljava skincare entuzijastice njena je multifunkcionalnost.

Snažno djelovanje protiv bora i hiperpigmentacija

Retinol, jedan od najpopularnijih sastojaka u svijetu dermokozmetike, nosi mnoge uloge, od obnavljanja kože, brisanja tamnih mrlja, ublažavanja akni, pa sve do, po mnogima najvažnijeg učinka – onog na pomlađivanje kože i brisanje bora. Potiče regeneraciju stanica kože, proizvodnju novog kolagena te smanjuje opuštenost kože i vidljivost bora i linija na koži. A313 ima i nevjerojatan učinak na posvjetljivanje hiperpigmentacija, koji postiže mehanizmom smanjivanja proizvodnje epidermalnog melanina – pigmenta odgovornog za nastanak tamnih mrlja koje se na koži javljaju nakon oštećenja, upala i izlaganja UV zrakama.

Antioksidativno djelovanje još je jedan od aduta ovog topikalnog retinoida, pri čemu neutralizira slobodne radikale i smanjuje oštećenja kože prouzročena štetnim čimbenicima poput sunca i zagađenja. S obzirom na to da je retinol u dermatološkim krugovima poznat kao snažan saveznik u tretiranju akni, A313 pokazuje izvrsne rezultate i na smanjenje akni i upala jer smanjuje veličinu žlijezde lojnice i regulira njezin rad. Retinol je prvi izbor sastojaka kad nam je cilj potaknuti izmjenu stanica, smanjiti upale i regulirati produkciju sebuma pa ne čudi kako je A313 pokazao fenomenalne učinke i na koži pogođenoj aknama.

Kako koristiti A313?

Kad je u pitanju proizvod na bazi retinola, važno je pridržavati se uputa oko uvođenja sastojka u dnevnu rutinu. Prvo i najvažnije pravilo – ako vaša koža nije navikla na retinoide, počnite postepeno. Prvi tjedan korištenja koristite svake druge večeri, a drugi tjedan možete početi s upotrebom svake večeri, jer će najbolji učinak pokazati kao noćni tretman. Nipošto ne zaboravite na redovno korištenje SPF zaštite tijekom dana jer koža u procesu izmjene stanica postaje osjetljivija na UV zračenje. Za optimalne rezultate, malu količinu proizvoda ugrijte među prstima te nanesite na potpuno suhu kožu, a blaga iritacija, svrbež ili ljuštenje, sasvim su normalan dio privikavanja kože na retinoid.

Fotografije: PR, The Skincare Edit

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0