Krioterapija ima brojne benefite za kožu lica, a ovo je sve što morate znati o tom tretmanu!

Krioterapija lica neinvazivan je kozmetički tretman koji uključuje izlaganje lica ekstremno niskim temperaturama na kratko vrijeme. Ovaj beauty tretman ima brojne prednosti za kožu među kojima su smanjenje upale, zatezanje kože i poticanje proizvodnje kolagena.

Tijekom tretmana krioterapije koristi se maleni ručni uređaj za primjenu kontrolirane struje hladnog plina dušika na lice, koji može doseći temperature i do -160 Celzijevih stupnjeva. Tretman u pravilu traje 10 do 15 minuta i može se obaviti u salonu, toplicama ili specijaliziranim klinikama.

Jedna od glavnih prednosti krioterapije lica je ta što može smanjiti upalne procese kože, koje uzrokuju crvenilo i natečenost lica. Naime, niske temperature uzrokuju sužavanje krvnih žila na licu, što smanjuje protok krvi i upalne procese na licu. Ovaj tretman također može pomoći u poboljšanju tonusa i teksture kože.

Još jedan od benefita, zbog kojih mnogi obožavaju ovaj tretman, je da može potaknuti proizvodnju kolagena u koži i tako licu vratiti mladenački sjaj. Kolagen je protein koji pomaže održati kožu čvrstom i glatkom. Kako starimo, naša prirodna proizvodnja kolagena se usporava, što dovodi do pojave bora i opuštanja kože – cryofacial u tome može pomoći.

Ovaj je beauty tretman efikasan način za poboljšanje izgleda kože, a uz to je neinvazivan i posve siguran. Međutim, važno je napomenuti da su rezultati privremeni i da je potrebna redovitost za održavanje blagodati ovog tretmana. Također, važno je posavjetovati se s kvalificiranim stručnjakom prije bilo kakvog kozmetičkog tretmana.

Fotografija: Instagram (@glowtherapy)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0