Ako ste strastveni ljubitelj vrhunskog vina, pronašli smo domaću etiketu koja bi vas mogla oduševiti. I ne samo to. Donosimo priču i o vinskom hotelu na Pelješcu, Villi Katarini u kojoj ćete moći odmoriti svoje nepce i istinski uživati u sjajnim vinima vinarije Korta Katarina.

Ono zbog čega je Villa Katarina uistinu posebna jesu strast i ljubav prema vinima koja izvire iz gotovo svakog djelića hotela. Villa Katarina je svojevrsni vinski hotel čija je gastronomska ponudu usko vezana i inspirirana Korta Katarina vinima. Za smišljanje i kreiranje jedinstvenih specijaliteta zadužen je chef Ante Valenteković, Zagrepčanin koji inspiraciju pronalazi u prirodi i čija se filozofija gastronomije temelji na predstavljaju izvornih namirnica kombiniranjem klasičnih i modernih tehnika.

„Gastro ponuda u samoj Villi Katarini je raznolikog opusa, od tradicionalnih jela našeg podneblja kao žrnovskih makaruna, dubrovačke pašticade, rožate, raznih školjaka, ribe, buzara, tartufa iz Istre pa do tradicionalnih svjetskih kuhinja – francuske , talijanske , meksičke , azijske… U biti se baziramo na naše podneblje, ali pokušavamo udovoljiti svačijim nepcima uz primjese moderne kuhinje gdje slažemo autorski menu koji nudimo i u vinariji Korta Katarina“ – kaže chef Ante Valenteković, a uz to naglašava važnost suradnje sa sommelierom u kreiranju vrhunskog food & wine pairinga: „Kako nemamo bazni menu nego se on konstantno mijenja zbog sezonskih namirnica , suradnja sa sommelierom je jako bitna zbog samog usklađivanja okusa određenog vina. Namirnice se ne smiju pobijati u izražavanju nego se moraju spojiti u harmoniju“.

Idealna prilika za uživanje u harmoniji pomno sparenih delicija i vina te u istraživanju povijesti, tradicije i procesu stvaranja vrhunskih vina je wine tasting. On se u vinariji Korta Katarina  može doživjeti u više oblika, a uključuje razgledavanje vinarije, upoznavanje s proizvodnjom te kušanje vina KK Pošip, KK Rosé, KK Plavac Mali, KK Reuben’s Private Reserve i KK Sabion u kombinaciji s jedinstvenim gastronomskim zalogajima.

Želite li sudjelovati na wine tastingu, naći ćete se u grupi od maksimalno dvadesetak ljudi jer, kako istiće njihova enologinja Nika Silić Maroević, zadužena za sve što se nalazi u bačvama vinarije Korta Katarina, želja im je postići apsolutnu posvećenost svakomu gostu.

Kao da vinska priča i nije dovoljna, Villa Katarina će vas oduševiti i radi svog luksuznog ambijenta. Uživanje na terasi uz lagani šum valova, miris borovine i beskrajan pogled na Jadransko more naša je ideja idilične ljetne večeri. Cijeli interijer Ville Katarine je ekskluzivan i promišljen, a svaki kutak ima svoju jedinstvenu priču. Hotelski sadržaji su bogati, pa gosti mogu uživati u popularnom infinity bazenu i masažnom bazenu s vodopadom, finskoj i turskoj kupelji uz koje je smješten unutarnji masažni bazen, fitness centru i knjižnici. U promišljanju interijera i usluga domaćini su težili kreiranju ugodne atmosfere u kojoj će se svaki gost osjećati kao u svom luksuznom domu.

Ukoliko želite provesti ljetnu večer u jedinstvenom i luksuznom ambijentu uz vrhunski food & wine pairing te naučiti nešto o povijesti poluotoka Pelješca i tradiciji proizvodnje vina, prepustite se u ruke domaćinima vinarije Korta Katarina i uživajte u ovoj posebnoj vinskoj priči.

Više informacija možete potražiti na njihovoj službenoj web stranici, ili na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.