Od Korejaca smo naučili puno toga – kako koristiti sheet masku, kako postići staklenu kožu te zašto se kunu u essence, korak kojeg mi često zaobilazimo. Ne čudi stoga da je novi korejski trend Choc-Choc: najljepše, čiste i savršene kože, niknuo upravo u zemlji opsjednutoj savršenstvom tena.

Korejski trend Choc-Choc označava kožu koja je nahranjena i hidratizirana te je krasi zdravi sjaj, zategnuta površina i izgleda prirodno popunjena. Da biste postigli ovakav rezultat ključna je natopljenost kože u hidratantnim sastojcima, kako bi idealna količina lipida regulirala proizvodnju sebuma, stvarajući tako pravilan omjer i balans vode i masti na koži. Upravo taj balans posebno je bitan tijekom hladnih zimskih mjeseci kada niska temperatura vani te suhi zrak u domu dodatno narušavaju barijeru kože čineći je slabom.Dobra vijest je da ovoga puta nisu zakomplicirali s 25 koraka do savršenog tena, već ih je potrebno tek sedam od kojih zasigurno radite već četiri. Kako onda postići savršeno juicy, nahranjenu kožu?

1. BLAGI PILING

Nije tajna da je piling koji skida mrtve stanice kože najbolji prijatelj hranjvim sastojcima u proizvodima za njegu kako bi se oni bolje apsorbirali u kožu. Pa ipak, to je jedan od koraka koji se najčešće preskače i obavlja tek jednom do dvaput mjesečno.

Ono što Korejci preporučuju je češće korištenje piling, ali s manje koncentriranim eksfolijantima. Smatraju da je nježan, a redovit piling puno bolji od agresivnog ili abrazivnog jednom tjedno. Agresivna eksfolijacija često ostavlja traumu na koži te prolongira njezino isušivanje. Predlažemo da isprobate lagani piling na bazi riže.

2. PRVO ČIŠĆENJEPrvo čišćenje lica osmišljeno je kako bi s kože uklonilo šminku, masnoću i SPF. Ovaj korak se ne bi trebao raditi s vlažnim maramicama, koje samo razmažu šminku po licu, već s uljem ili balzamom. Ulje ili balzam će, čuvajući površinski sloj kože, ukloniti sve nečistoće. Predlažemo Clinique Take The Day Off koji je super učinkovit i za skidanje najtvrdokornijeg makeupa.

3. DRUGO ČIŠĆENJE

Za razliku od čišćenja uljnom bazom koja se ne pjeni, čistač koji se koristi u drugom čišćenju trebao bi se pjeniti kako bi do kraja uklonio svu nečistoću s kože. Pripazite da je pjena blaga i uvijek čitajte sastojke kako biste mogli odabrati najblaži proizvod za vašu kožu. Odaberite Avène Mousse nettoyante, nježnu pjenu za čišćenje lica koja neće isušti kožu.

4. TONIK

Tonik je prvi proizvod u ovoj rutini koji priprema kožu za njegu, odnosno s kojim njega započinje te bi trebao imati hidratantna svojstva. Moderne formule kožu pune hidratantnim molekulama te je pripremaju kako bi mogla primiti sve hranjive sastojke iz seruma i krema. Fresh Rose Deep Hydration Facial Toner pun je ružinih latica i hijaluronske kiseline.

5. SERUM

Serum je jedan od najvažnijih proizvoda u vašoj rutini. Ako želite uložiti u neki proizvod za njegu, neka to bude upravo serum. Ovo je, naime, krucijalan korak u kreiranju Choc-Choc kože. Odaberite onaj koji je namijenjen vašem tipu kože te koji reducira dehidriranost i bore te čini teksturu kože glađom. Naš favorit je Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex.

6. KREMA NA BAZI VODE

Slojevitost hidratacije ključ je zdravog izgleda tena te svijetle, blistave kože. Upravo zato, prva vrsta hidratacije brojnih Korejki je hidratantna krema na bazi vode. Formule bazirane na vodi sadrže antioksidanse te protuupalna svojstva koja duboko hidriraju i kreiraju čvršću, elastičniju kožu. Također, stvaraju idealnu podlogu za što minimalniji makeup jer će lice izgledati zdravo i bit će ujednačenog tona. Dermalogica Calm Water Gel sadrži krušku, kaktus, glicerin te ekstrakt jabuke pa umiruje i hidratizira lice pružajući mu sjaj.

7. HIDRATANTNA KREMA

Posljednji korak rutine je krema za lice. Ona bi trebala sadržavati ulja, ali nikako ona koja začepljuju pore, već s prirodna ulja, bliska koži. Funkcija ovog završnog koraka rutine je takozvano “zaključavanje” hidratacije te dodavanje masnoće za postizanje upravo onog savršenog balansa kojem Choc-Choc trend teži. Predlažemo L’Occitane Karite ultranježnu kremu.