Kako provesti savršeni girls night? Imamo nekoliko sjajnih ideja…

Ženska prijateljstva za nas pripadaju u najvrjednije odnose. I najlošije raspoloženje uvijek mogu popraviti druženje, smijeh i razgovor s prijateljicom! Ženska prijateljstva su važna jer, prema psiholozima, imaju značajne benefite za mentalno zdravlje i wellbeing. Žene nas mogu bolje razumjeti, saslušati nas i dati svakom problemu drugu perspektivu, biti brutalno iskrene, pomoći nam u borbi sa stresom i uvijek biti tu. U prosjeku, ženska prijateljstva traju duže od prosječne romantične veze s partnerom, pa je jasno da je imati četu prijateljica za svladavanje životnih prepreka (i slavlje pobjeda) iznimno bitno.

Ženska prijateljstva imaju nevjerojatnu moć, a isto tako daju sigurnost za izražavanjem mišljenja, osjećaja i iskustva bez osuđivanja. Girls night može se smatrati i jednim od najboljih načina za njegu sebe. Kroz druženje s prijateljicom, možete pronaći radost, podršku i inspiraciju, a ono što je sigurno je da ćete se nakon girls nighta osjećati znatno bolje nego ranije. Isto tako, zajedničko iskustvo može dodatno osnažiti vaše prijateljstvo i stvoriti sjećanja koja ćete prepričavati još godinama.

Sad kad je još jasnije koliko prijateljstvo može utjecati na naše mentalno zdravlje, wellbeing, smanjenje stresa i anksioznosti te podizanje razine sreće, bitno je uvijek pronaći vremena za druženje. Užurbani lifestyle ostavlja malo vremena za posvetiti se sebi i svojim prijateljima, ali bez obzira na to, nemojte zapostaviti girls night, koji postaje sve važniji za očuvanje mentalnog zdravlja i dobrobiti.

Iako je samo druženje već dovoljno za postizanje feel good osjećaja u kratkom roku, u svoj girls night možete uključiti i različite druge aktivnosti. Odlazak u kino jedna je od aktivnosti koje volimo podijeliti jer s prijateljicom putem velikog platna u multipleks kinu možemo uroniti u fiktivan svijet, poistovjetiti se s likovima, smijati se, plakati i beskonačno dugo komentirati poteze likova.  Za one koje vole filmove, nema ništa bolje od zajedničkog gledanja omiljenog filma, smijeha na komičnim scenama i suosjećanja na emotivnim trenucima. Ova vrsta zabave ne samo da pruža odmor od stvarnosti, već i potiče dublje razgovore o temama koje su obuhvaćene filmom. Nakon filma, obavezno je piće u baru – jer sigurno sve teme niste stigle pretresti prije početka projekcije, a nikad nećemo odbiti ni podijeliti ukusne zalogaje s prijateljicom.

Tijekom girls nighta, sve je dopušteno jer je bitno maksimalno ugoditi, pa makar to značilo i ugljikohidrate u večernjim satima. Počastite se omiljenom hranom bez osjećaja krivnje, bilo da želite poslije kina želite istražiti sve fast food opcije koje se nude te uživati u burgerima i krumpirića, kineskoj kuhinji ili, pak, kod kuće organizirati pizza ili pasta night. Hrana je oduvijek bila ono što je ljude okupljao oko stola, a dijeljenje obroka s prijateljicom zaista može biti prava poslastica.

Ako niste raspoloženi za hranu, i samo čekate trenutak u kojem ćete se povjeriti najboljoj prijateljici, znamo da ništa ne može zamijeniti kavu i razgovor. Vrijeme provedeno u razgovoru s prijateljicom smatramo kvalitetno provedenim vremenom, a razgovor o bitnim stvarima s osobom koja nas možda najbolje poznaje može pružiti osjećaj olakšanja i povezanosti. Ne samo da ćete “olakšati dušu”, ako vas nešto muči, dobiti kvalitetan savjet i opustiti se, dijeljenjem ćete dodatno njegovati svoje prijateljstvo i snažnu povezanost te se brinuti o mentalnom zdravlju. Sve je lakše kad se s nekim podijeli, kad na određenu situaciju dobijete svježu perspektivu i ohrabrenje da će sve biti u redu. Druženje s prijateljicama može biti lijek za stres i osvježenje za dušu, podsjećajući nas na važnost bliskih odnosa i brige o sebi.

A ako nešto još može oraspoložiti onda je to – retail therapy! Malo shoppinga uvijek može pomoći da budemo bolje volje, a još kad su novi komadi odobreni od strane najbolje prijateljice, onda znamo da je kupovina bila u potpunosti uspješna. Od high street modnih brendova preko asesoara kao što su nakit, sunčane naočale i satovi pa sve do sportske odjeće i tenisica, razgledavanje ponude i novih kolekcija u trgovinama u dvoje bit će zabavno iskustvo tijekom kojeg ćete zaboraviti na sve drugo. Ne samo da vaša prijateljica može biti u ulozi osobnog stilista dok isprobavate odjeću ili birate novi nakit, već se u pronalasku idealnog outfita možete i dobro zabaviti te dobiti poželjnu dozu samopouzdanja.

Isto vrijedi i za istraživanje beauty noviteta i biranje signature parfema, u kojem bi vam zaista dobro došla pomoć nekoga tko vas istinski poznaje.

Zajedničko vrijeme možete iskoristiti i tako da posjetite salon za ljepotu u kojem se zajedno možete opuštati i maksimalno uživati. U svim ovim aktivnostima, nakon kojih ćete biti napunjenih baterija za sve što vas čeka, s najboljom prijateljicom možete guštati u Z Centru u kojem ćete pronaći bogatu ponudu trgovina, restorana, barova i kino. Z Centar je idealna destinacija za savršeni girls night – dogovorite ga sa svojim prijateljicom već danas!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Danko Šimunović

Styling: Marcela Vrček

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0