Isprobajte masku od matche za čist i blistav ten

Neki sastojci jednako su dobri za nas, koristili ih na koži ili unosimo u tijelo na neki drugi način. Među njima je i matcha, prepoznata zbog brojnih blagodati i povoljnog učinka na organizam poput činjenice da daje energiju i djeluje protupalno. Ti se benefiti iz zelenog praha mogu dobiti konzumiranjem u obliku napitka, ali je jednako djelotvoran u obliku DIY maske za lice.

Maska za lice od matche može ten učiniti blistavijim i čišćim, zagladit će kožu te smanjiti vidljivost sitnih borica s obzirom na to da je obogaćena vitaminima B i E koji mogu potaknuti proizvodnji kolagena i “ispeglati” bore te djelovati antioksidativno na kožu. Zbog toga što matcha djeluje i protupalno može biti i izvrstan borac protiv akni i nepravilnosti na koži, a smanjit će i crvenilo. Ukolnit će i znakove nesprospavane noći poput natečenosti i podočnjaka, a kožu lica će ostaviti nahranjenom.

U kombinaciji s još dva prirodna sastojka, medom i aloe verom, maska će djelovati poput anti-age tretmana za kožu te će lice izgledati mekše, glađe i mladenačkije. Naime, aloe vera gel djeluje smirujuće na kožu, djeluje zacjeljujuće, hidratizira je i smanjit će crvenilo koje nastaje u trenucima kad vam koža “podivlja”. Med će pročistiti kožu i odčepiti pore, a također ima antibakterijska, protuupalna i antioksidativna svojstva što znači da će ova maska i nahraniti kožu te joj dati glow.

Za masku od matche bit će vam potrebno: pola žlicice matche, 1 1/2 aloe vera gel i malo meda. Sve sastojke morate pomiješati zajedno u zdjeli i potom ih nanijeti kistićem na lice i vrat. Ostavite masku na licu dok se ne osuši i počnete osjećati da vas zateže na licu. Isperite masku s lica s vodom i lice tapkajte ručnikom dok ne bude suho (nemojte trljati). Nakon toga nanesiti hidratantni serum za lice ili noćnu kremu za lice. Za ovu djelotvornu DIY masku potrebna su vam samo tri sastojka, a efekt ćete vidjeti već nakon jednog nanošenja!

Materia Premium Ceremonial Matcha (30 g)MGO® 100+ Manuka med (250 gr)Esi Aloe Vera gel (200 ml)

Fotografije: Materia, Ljekarna Pablo, Manuka Health, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0