El Toro ima novitet na meniju – vrhunski nikkei sushi

Zagrebački restoran je u svoj meni uveo i vrhunski sushi, čime su El Toro restaurant&bar te chef Mario Mihelj samo utvrdili svoju poziciju iznimno cijenjenih imena na domaćoj gastronomskoj sceni. Od otvaranja od prije pet i pol godina ne miruju – od sezonskih menija, uvođenja koncepata poslovnih ručkova, uvođenja španjolskog mliječnog odojka u ponudu do proširivanja koncepta i uvođenja sushija u svoju ponudu. Naime, El Toro je od jeseni svoj fokus stavio isključivo na hranu pa jesensko-zimski meni uz novitet sushija čine vrlo zanimljiva i ambiciozna jela.

No unatoč jačem fokusu na hranu, zabava u El Toru nije u  potpunosti ugašena već je konceptualno promijenjena, pa tako u El Toru možemo uživati u urbanom gastro entertainmentu – od srijede do subote večere prati DJ koji pušta lagani afro beat.

Što se tiče menija, El Toro je poznat po svojim sezonskim menijima u kojima koriste sezonske namirnice i koji su ljeti nešto laganiji, a zimi nešto jači, no ovaj put jela, kao i namirnice dolaze s bogatijom pričom. Naime, u jesensko-zimskom meniju je svoje mjesto našla i patka iz prašume Amazone, janjetina na kremi od cikle koja je pečena na kavi iz Kolumbije, ali i tradicionalno kubansko kućno jelo – pile koje je napravljeno s rižom i crnih grahom, začinjeno s puno agruma.

Najveća novost u El Toru svakako je uvođenje sushija na meni. Sushi savršeno nadopunjuje El Torov koncept mjesta koje nudi zaista sve potrebno za ugodno večernje druženje ili vrhunski ručak. Sada na jednom mjestu možete uživati u vrhunskom sushiju, tacosima, raznim kreativnim jelima, ali i steakovima i sve to uz ugodnu atmosferu i urbanu glazbu.

U El Toru naglasak stavljaju na nikkei sushi, obzirom da je El Toro i dalje njeguje svoj južnoamerički koncept, a da je nikkei kuhinja kombinacija peruanskih namirnica i začina pripremljenih japanskom tehnikom, ovaj se sushi savršeno uklapa u El Torovu ponudu. Naravno, za one željne klasike, tu su i klasične hosomaki i uramaki rolice te odličan sashimi i nigiri na kojem najbolje dolazi do izražaja kvaliteta namirnice i ribe koja se poslužuje u El Toru. Za sushi je zaslužan chef Rene Cehman koji je svoju karijeru gradio u Timeu i Takenoku.

“U novom meniju koji prati osvježen koncept, iskombinirali smo neke tehnike i namirnice koje dolaze iz Južne Amerike i spojili ih u novu rapsodiju okusa i mirisa. Ove godine bi naglasio kako sam vrlo ponosan na svoj tim koji je osmislio jela. Naime, ovaj smo meni napravili tako da sam im ja zadao smjernice, okuse i dao namirnice, a od njih sam očekivao konkretna jela koja sam na kraju ispolirao i doveo do finalne razine. Tako da ovo što je dospjelo na kartu je u potpunosti timski rad”, istaknuo jeMihelj.

Od novih predjela tu su tacos hobotnica s kukuruzom i povrćem, vege tacos s mangom i grahom, gusta juha od poriluka,  hrskave polpete od hobotnice s kremom od limuna i celera i kiselim povrćem i salata od marinirane ribe. Od glavnih jela na novom meniju se nalazi sous vide odrezak celera na žaru sa consomeom od celera i brunoiseom od granny smith jabuke, zatim već spomenuto kubansko pile, rolice od brancina s aromatičnim pireom od krumpira i bilja te marmeladom od cherry rajčice i zelenom chermoulom, dry aged pačja prsa s ghee maslacom, kečapom od gljiva, kraljevskim bukovačama, salsom od khaki jabuke i kremom od mladog špinata, zatim aromatični janjeći file pečen na žaru s hrskavim kukuruzom, šparogama i špinatom iz woka, na kremi od celera i limuna, tu je i španjolska calderata, odnosno pikantni brodet s kozicama i lignjama s pikantnom šalšom i kremom od kukuruza šećerca.

Osim novih atraktivnih jela i vrhunskog sushija, novitet u El toru je i veliki izbor vina na čaše, naime čak 95 posto karte može ići na čaše. Sve to – novi meni, vrhunski susgi, nastup DJ-a od srijede do subote i veliki izbor vina na čaše, El Toro čini idealnim odabirom za večernje ugodno druženje, ali i kvalitetan poslovni ručak.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0