Ekskluzivan pogled na Chanel ready-to-wear jesensku kampanju

Butici luksuznih kuća polako se pune novim, jesenskim komadima, a tjedan dana prije nego što će se u Chanel dućanima diljem svijeta pojaviti ready-to-wear linija za sezonu jesen/zima 2022/2023 predstavljena je i kampanja za koju je zaslužan fotografski dvojac Inez & Vinoodh.

U režiji Inez & Vinoodh model Rianne Van Rompaey i ready-to-wear Chanel komadi koje je dizajnirala kreativna direktorica  Virginie Viard glavne su zvijezde kampanje za jesen/zima 2022/2023. “Namjeravali smo unijeti seoski krajolik, odnosno škotski krajolik oko rijeke Tweed, u gradski život”, objašnjava fotografski dvojac.

Tome u kontrastu nalazi se život osnivačice kuće Gabrielle Coco Chanel –  dizajnerica je uživala u putovanjima oko rijeke Tweed, inspiraciju za Chanel signature tvid pronašla je u prirodi, a živjela je u užurbanom i maksimalno chic Parizu odijevajući žene s ogromnom slobodom kretanja i lakoćom.

Dualna priroda kolekcije vidljiva je i u kampanji jer je jedan dio snimljen na otvorenom, u boji, gdje vladaju priroda, magla i tajanstvenost, dok se drugi sastoji od crno-bijelih portreta snimljenih u studiju, s više grafičkih oblika i pomalo strogih silueta. “Fotografije u vrtu donose selo u grad s naglaskom na čarobnu atmosferu, dok je studijski portreti odvode iz stvarnog svijeta i fokusiraju se na delikatne izraze Chanel privlačnosti”, ističu kreatori kampanje.

Manekenka Rianne Van Rompaey dobila je ulogu predstaviti različite aspekte tvida, mješavinu jesenskih boja i boje fuksije te u kampanji jednako elegantno nosi odijelo, kaput, pletivo ili malu kožnu haljinu. “Rianne nam je vječna inspiracija. Ona je sposobna projicirati i utjeloviti bilo koji lik s gracioznošću i inteligencijom. Imamo snažnu vezu kroz naše nizozemsko podrijetlo i reference iz odrastanja u Nizozemskoj”, kažu Inez & Vinoodh.

Chanel ready-to-wear kolekcija za sezonu jesen/zima 2022/2023 bit će dostupna u buticima brenda od 13. rujna.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chanel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0