Demotivirani ste? Znamo kako se brzo i jednostavno izvući iz tog stanja!

Ponekad se svi osjećamo demotivirano, umorno i jedina želja nam je u tim trenucima ostati kod kuće, pokriti se dekicom i prespavati čitav dan. Iako je normalno tako se osjećati, ponekad si to ne možemo dopustiti i moramo izaći iz tog funka što je težak zadatak. Prelazak u novo godišnje doba često zna biti iscrpljujuć zbog privikavanja na novu rutinu te dolazi i do pojave proljetnog umora, no ne možemo samo promjenu godišnjeg doba “okriviti” za demotiviranost.

Znamo da nismo jedini koji ovo povremeno proživljavamo, a ono što je najgore napraviti u situaciji kad se osjećate demotivirano je odgoditi sve. Odgađanje je loše za mentalno zdravlje, jer stvara još veći stres naknadno, a potiče i osjećaj grižnje savjesti zbog toga što nam je teško pokrenuti se. Svi zaslužuju odmor i sasvim je u redu uzeti vrijeme za sebe i resetirati se u trenutku kada se skupi previše toga u životu, ali kako točno izaći iz tog funka demotiviranosti? Potrebni su samo mali koraci, a mi ih donosimo u nastavku.

Pospremanje kreveta

Nakon buđenja, preporučeno je odmah ustati jer ostajanje u krevetu, uz onu rečenicu koju smo svi izgovorili nebrojneno mnogo puta – “još pet minuta”, nesvjesno govori našem umu da ćemo tog dana biti manje motivirani i da ćemo teže obavljati poslove. Koliko god zvučalo kao klišej, mnogi tvrde da je pospremanje kreveta jedna od najbitnijih navika za dobar i produktivan dan. Kada pospremite krevet, soba je organiziranija i urednija, a vi se osjećate uspješno već na početku dana. Otvorite prozor da svjež zrak uđe u sobu i osvježi je – a pomoći će i vama.

Izvršavanje malih zadataka

Dan započnite malenom to-do listom tako da si na papirić ili u mobitel zapišete zadatke koje želite obaviti tijekom dana. Ta lista ne treba biti ona s velikim ciljevima, jer ponekad i male stvari značajno doprinose osjećaju uspjeha i ostvarenosti u tom danu. Ako si postavite veće zadatke, a ne izvršite ih, vratit ćete se u taj loophole demotivacije, tako da odvojite vrijeme za sitnice. Ciljevi poput pospremanja kreveta, tuširanja, kupovina namirnica, čišćenja stana i slično puno znače za motiviranost jer ćete se osjećati uspješno zbog toga što ste sve na dnevnoj to-do listi i odradili!

Me time

Ovo je vrijeme u danu koje morate izdvojiti samo za sebe, biti posvećeni sami i sebi te raditi ono što volite. Nebitno je radi li se o gledanju filmova ili serija, popodnevnoj šetnji, čitanju, pisanju – to vrijeme iskoristite tako da uživate u trenucima posvećenima sebi. Vrijeme odvojeno za relaksaciju, topla kupka, maska za lice i čaša finog vina, savršen su recept za opuštanje.

Opuštanje sa najbližima

Često kada smo demotivirani, ujedno smo i usamljeni. Provođenje vremena sa obitelji i prijateljima, može znatno pomoći u tome da nas potakne na rad i produktivnost. Dogovorite izlazak na kavu s prijateljicama ili, pak, “staying in” tip večeri u kojem ostajete kod kuće i zajedno kuhate –  prijatelji tu sa razlogom, a jedan od njih je i da su uz vas i kada se vi ne osjećate najbolje.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0