Body & Soul Sunday – Zašto je seks bitan

Znanstveno je dokazano da je seks zdrav. Promjene koje uzrokuje u našem organizmu čine nas mlađima, sretnijima i zdravijima. Odnos prema seksu ovisi od osobe do osobe. Neki vođenje ljubavi smatraju najzabavnijim načinom ubijanja dosade. Za neke je to skoro pa sveti čin dok drugima vođenje ljubavi ne predstavlja ništa drugo nego održavanje vrste. Različiti su stavovi o tome koliko često je poželjno voditi ljubav. Koliko god često to činili, bolje je išta nego ništa – barem tako kaže znanost. U nedostatku seksa, tijelo prolazi kroz nepovoljne promjene. Evo što se s vašim tijelom događa kada ne vodite ljubav.

Pad imuniteta

Kada ne vodite ljubav duže vrijeme, dokazano pada vaš imunitet. Skloniji ste prehladama nego inače i tijelo se teže bori protiv bakterija i virusa.

Pod većim ste stresom

Za vrijeme seksa u tijelu se oslobađa endorfin koji nas čini sretnijima i smanjuje razinu stresa. Za vrijeme orgazma, dio mozga koji je zadužen za osjećaj straha i tjeskobe se gasi. Sukladno tome, razina stresa, straha i tjeskobe automatski je veća kada ne vodimo ljubav.

Smanjuje se želja

Što ste duže bez seksa, sve je manja i vaša želja za seksom. I tako ste zarobljeni u krugu iz kojeg je s vremenom sve teže izaći. Postajete nezadovoljniji svojim tijelom i sve vam je teže tijelo podijeliti s nekim.

Udaljujete se od partnera

Vođenje ljubavi stvara posebnu vezu s vašim partnerom. Seks u vezi podjednako je važan kao i svi drugi faktori. Biti intiman i osjetiti uzbuđenje s osobom s kojom dijelite život čini vašu vezu zdravom. Kada se udaljite na tom planu, udaljavate se i na mnogo dubljoj razini. Ne zanemarujte taj dio vaše veze.

Oslobodite se – vodite ljubav

Budite slobodni u seksu i otvoreno izražavajte svoje želje. Vođenje ljubavi oslobađa snažnu energiju. Izraziti se i osloboditi se seksualno čini vas ispunjenom i zdravom osobom. Vođenje ljubavi stvara pozitivnu energiju. Opustite se i posvetite tom dijelu svog života (ako već niste dovoljno).

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0