Body & Soul Sunday: Kako biti fokusiran cijeli dan

Svakodnevno smo zatrpani gomilom informacija. Od jutra provjeravamo mobitel, mail, Facebook, Instagram, vijesti i druge izvore novosti. Uz stalni priljev novih informacija, teško je zadržati koncentraciju. Kako ostati fokusiran tijekom cijelog dana? Kako smanjiti zbrku u glavi i biti produktivniji? I konačno, kako što brže i efikasnije obaviti posao te osloboditi više vremena za obitelj i sebe? Istražili smo što vam može pomoći.

SMANJITE MULTITASKING

slika

Iako smo nekad ponosni na činjenicu da u isto vrijeme razgovaramo na telefon, provjeravamo mail i kuhamo ručak, to nije uvijek najbolje rješenje. Obavljanje više stvari odjednom umanjuje našu efikasnost.

NAĐITE VRIJEME ZA PAUZU

Odvojite vrijeme u danu za više kratkih stanki. Kada osjetite da je previše i trebate barem na kratko zatvoriti oči – učinite to! Naslonite se, duboko udahnite nekoliko puta i prestanite gledati u računalo. Nekoliko minuta mislite o nečemu što vas opušta pa nastavite s poslom.

OPREZNO SURFAJTE

Internet koristite samo za određene stvari potrebne u tom trenutku. Ako imate istovremeno otvoreno više stranica, izgubit ćete vrijeme provjeravajući ima li novosti na Fejsu i sl, a i na to u kojem prozoru vam je što otvoreno.

UREDAN PROSTOR

Scandi-Home-Office-Design-Ideas

Stvorite ugodan i uredan prostor za rad. Kada radimo u prostoru u kojem vlada red više smo fokusirani na ono što radimo. Kada smo u prostoru u kojem vlada kaos, veće su šanse da ćemo i mi biti nemirniji.

MEDITIRAJTE

Već i pet minuta dnevno provedenih u tišini čini čuda. Pomaže zdravlju i ostvarenju unutarnjeg mira. Meditacija nas čini boljima i zdravijima u svakom pogledu.

PAMETAN PIŠE…

snjanotebooks

Zapisujte svoje obaveze. Smanjit ćete količinu informacija koju morate pamtiti i bit će vam lakše koncentrirati se na sve što je taj dan na popisu.

UŽIVAJTE U ONOME ŠTO RADITE

To nije uvijek moguće, ali ukoliko nađete zadovoljstvo u onome što obavljate bit će vam lakše zadržati koncentraciju.

Izvor: www.entrepreneur.com

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0