U duhu trenutnih svjetskih događaja, u današnjem tekstu pišemo o važnosti izražavanja svojih uvjerenja. Prečesto se događa da su pojedinci zakinuti i oštećeni iz potpuno neprihvatljivih i neopravdanih razloga. Tada je vrijeme da se to i čuje. Mislite li da je protestiranje gubitak vremena ili ipak može dovesti do promjena? Sluša li itko uopće masu ljudi koja viče na cestama? Bitno je imati svoj glas i pobrinuti se da se taj glas i čuje. Što je protestiranje, kako ga treba provesti te koliko stvarno može promijeniti svijet na bolje?

Što je protest?

Protest se definira kao energični javni prigovor ili istup protiv nečijeg djelovanja koje se smatra nepravilnim. On može biti individualni ili grupni. Postoje bezbrojni načini kako se može protestirati – javnim govorom, načinom oblačenja, pisanom riječi… Ipak, jedno im je uvijek zajedničko – protesti služe da se čuje nečiji glas.

Kad se male ruke slože…

Svijet mijenjaju ljudi. A promjena počinje s jednim čovjekom. Jedan po jedan – tisuće! Nikada nemojte misliti da ste preslabi da bi učinili razliku. Sve velike stvari u početku su bile male. Korak po korak i doći ćete do cilja. Glavna stvar u bilo kakvoj promjeni jest početak – za svaku bolju stvar u ovome svijetu postoji pojedinac koji je odlučio da do te promjene mora doći.

Budi svijest

Ne morate biti jedni od onih koji izlaze na ulice i viču. Ali ih svakako trebate barem poslušati. Toliko vaše pažnje zaslužuje svatko. Živimo u društvu i naša je dužnost doprinijeti da to društvo bude bolje. A prostora za poboljšanje uvijek ima. Poslušajte one koji protestiraju i budite svjesni što se događa u svijetu oko vas.

Bez nasilja

Protestiranje nema veze s nasiljem. Svoje mišljenje i svoje želje mogu se izraziti i čuti dovoljno glasno i bez nasilja. Opravdanja nema za nasilno nametanje svojih uvjerenja. Sve se može reći i mirnim putem.
Ustanite za svoja prava
Bob Marley pjevao je „Get up, stand up! Stand up for your rights!“ S njegovim snažnim riječima vas pozdravljamo i potičemo da pronađete svoj glas. Kao i svačiji, i vaš glas je bitan i može promijeniti svijet! Počnite već danas!