Slavlje je važan dio života. Da bi bili ispunjene osobe, potrebno je slaviti sretne trenutke i dobra vremena. U mjesecu prosincu obično slavimo više nego inače. Zimsko doba vrijeme je slavlja, dobre hrane i ugodnog društva. Čak i ako nismo od onih koji obilježavaju vrijeme blagdana, teško je u potpunosti izbjeći organizirana druženja s kolegama i bližnjima. Prepustite se valu dobrih osjećaja i slavite – slavite život, veselje i dobre ljude koji vas okružuju. Slavlje je važno iz više razloga.

Slavi se od pamtivijeka

image

Obredi slavlja nisu novost. Otkad je čovjeka, postoji slavlje. Gledajući kroz povijest čovječanstva, slavlje je uvijek pratilo čovjeka. Zahvalnost se pokazivala obredima u kojima se veselilo i plesalo. Ništa drugačije nije ni danas. Kada slavimo, zapravo dajemo zahvalnost.

Stvara pozitivnu energiju

image

Kada slavimo – zabavljamo se. Sa zabavom dolaze smijeh, opuštanje i pozitivna energija. Puno pozitivne energije koja se slavljem povećava i nastavlja nas ispunjavati. Ono čemu dajemo pažnju se pojačava. Što više slavimo, to je više pozitivne energije u našem životu.

Oslobađa nas

image

Slavlje nas oslobađa od vlastitih ograničenja. U dobrom društvu i u ugodnoj atmosferi, ponekad se oslobodimo kao što inače ne bi. Prosinac je vrijeme kada si dozvolimo uživanje u hrani i piću. Iako nije preporučljivo tako živjeti cijele godine, tu i tamo možemo si dopustiti užitke koji nas opuštaju i oslobađaju onoga što nas sputava.

Jača samopouzdanje

Kada smo radosni i slavimo, tada se osjećamo dobro. Slavlje jača naše samopouzdanje i pozitivno utječe na opće stanje organizma. Ako slavimo vlastiti uspjeh, tada povećavamo samopoštovanje. Slaviti je zdravo.

Dobra strana života

image

Okruženi ljudima koji nas vole podsjećamo se na dobre strane života. Polako zaboravljamo ono što nam stvara stres i dozvoljavamo si misliti samo lijepe misli. Gledamo nasmijana lica i sami se veselimo i svjesni smo koliko smo sretni. Proces slavlja kao da nam otvara oči i odjednom nam je jasno zašto smo ovdje gdje jesmo i koji je smisao svega što radimo. Opustite se, uživajte i slavite!