Body & Soul Sunday – Snaga nježnosti

Nježnost je snaga. Biti nježan znači pokazati obzirnost, ljubaznost, smirenost… Društvo nježnih osoba uvijek je ugodnije od onih koji imaju nagle i neprijateljske ispade. U svakome od nas ima nježnosti i grubosti. Pitanje je koji je naš izbor – biti uplašena osoba puna bijesa ili snažna osoba koja se ne boji pokazati svu svoju nježnost?

Ne sramite se

IMG_0673

Nježnosti se ne treba sramiti. Biti nježan ne znači da svijetu dopuštate da vas gazi. Snaga nježnosti je upravo u tome što smo i dalje čvrsta osoba koja zna što želi, ali zna i kako drugima pokazati svoju najbolju stranu.

Promislite prije nego izgovorite

Uvijek je pametno promisliti prije nego što reagirate. Nije teško biti grub kada ste ljuti ili povrijeđeni. Upravo u tim trenucima potrebno je duboko udahnuti, zastati i promisliti o cijeloj situaciji. Pričekajte i razmislite koje su posljedice vaših postupaka i riječi.

Ne negirajte svoje emocije

IMG_0675

Nježni možete biti i kada ste nesretni, ljuti, razočarani i sl. Jedno ne isključuje drugo. Ali nijedna emocija ne opravdava manjak nježnosti. Pokazivati nježnost znači biti svjestan svojih emocija i djelovati nježno neovisno o njima.

4 čarobne riječi

Molim, hvala, izvoli i oprosti – čarobne riječi koje znamo još iz djetinjstva. One nam pomažu u izražavnju nježnosti. Koristite ih što češće i promatrajte reakcije drugih. Ove riječi nisu čarobne bez razloga.

Osmijeh čini čuda

IMG_0676

Osmijeh je jači od grube riječi. Na grubost reagirajte nježno, s iskrenim i velikim osmijehom. Smijati se od uha do uha zarazno je i otapa i najhladnija srca. Dozvolite drugima da uživaju u vašem osmijehu. I ne marite za one koji ga nisu uspjeli ugasiti.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0