Glazba je jedan od najbržih načina kojim mijenjamo svoje raspoloženje. Tužne pjesme bude naše suosjećanje, a brzi i plesni ritmovi pokreću naše tijelo i dižu raspoloženje. Budući da glazba ima tako snažan utjecaj na naše emocije, kroz povijest se koristila u dobre i loše svrhe. Danas donosimo kako glazbu koristiti za poboljšanje svog stanja, smanjenje stresa te življenje što kvalitetnijeg života.

Budite se uz glazbu

 

29aefa6d4eee8dfd6711a070191a5c17
Umjesto uznemirujućeg zvuka budilice, jutarnje buđenje ugodnije je uz glazbu po vašem ukusu. Dan je bolje započeti uz melodiju koja nas ispunjava i priprema za ostatak dana. Neka vaše jutarnje rituale prate zvuci vaše omiljene pjesme. Bilo da se radi o laganoj melodiji ili pak nečem žestokom (o ukusima se ne raspravlja!) – neka prvo što čujete u danu bude vaša najdraža glazba.

Vožnja uz glazbu

Moje omiljeno vrijeme za slušanje glazbe jest vožnja u autu. Ima nešto u kombinaciji glazbe i kretanja što nam daje osjećaj slobode. Vožnja na posao, dulje putovanje ili samo vožnja gradom s prijateljicama uz vaše najdraže hitove predivan je osjećaj.

Plešite

Kada ste zadnji put plesali? Ako je prošlo previše vremena, krajnje je vrijeme da počnete. Još jedna moć glazbe jest da nas zove na kretanje. Ples ujedinjuje osjetilo sluha i pokrete tijela kojima izražavamo svoje najdublje emocije. Kod kuće pred ogledalom ili u prepunom noćnom klubu – zaplešite!

Vježbanje uz glazbu

Sve je lakše uz glazbu, pa tako i tjelovježba. Lagane melodije uz jogu ili glazba nabijena ritmom za skakanje i trošenje kalorija. Vrijeme brže prolazi kada slušamo glazbu pa nam glazba na taj način olakšava treninge. Kada imate osjećaj da više ne možete, pustite svoju najdražu pjesmu, pjevajte i izdržite još jednu seriju vježbi.

Živite uz glazbu

-1704246-1458594692.640x0c

Imajući na umu pozitivne učinke slušanja glazbe, uključite je u svoj život. Neka vas prati u sretnim i tužnim trenucima. Kada je sve dobro, uz glazbu će biti još bolje. Kada ste tužni, uz glazbu ćete se dobro isplakati. Odaberite soundtrack svog života i slušajte, pjevajte i plešite!