Život je predivan niz promjena. Život je nepredvidljiv i njegova ljepota leži upravo u neznanju što je sljedeće. Život nam donosi uzbuđenja i iznenađenja. Sretni i nesretni događaji isprepliću se dok se mi sa svima njima odnosimo na način na koji znamo i možemo. Ništa nikada nije isto. Sve se mijenja. Jedino što je stalno jest promjena. Da bi bili sretni i da bi od života dobili najviše što možemo, potrebno je znati nositi se s promjenama. A ključ leži u prihvaćanju.

Promjene su dobre image

Iako nam se ponekad čini da su promjene teške i nepotrebne, uglavnom nije tako. Promjene u životu u konačnici donose pozitivne stvari. Ako se odupiremo promjeni, znači da ne želimo napustiti svoju zonu udobnosti. A bez izlaska iz vlastite zone udobnosti, nema napretka. Promjene nas tjeraju da se razvijamo i da učimo o sebi i drugima. Ponekad bolne, promjene su stalna pojava u našim životima. Iskoristite ih najbolje za vlastiti razvoj.

Ne budite pasivni

image

Prije prihvaćanja, potrebno je saznati na što možemo utjecati? Jesmo li učinili sve što je u našoj moći da ishod bude drugačiji ili ima još prostora za promjene? Prihvatiti promjenu ne znači pasivno prolaziti kroz život i ne biti uključen. Prvi korak je aktivno pronalaženje rješenja. Mudrost leži u tome da prepoznamo ono što ne možemo mijenjati te se s time i pomiriti.

Prihvaćanje nije odustajanje

Prihvatiti nešto ne znači da smo odustali ili da se povlačimo. Prihvaćanje znači da smo prestali s osuđivanjem. Ne mislimo da je nešto loše ili dobro, već znamo da je nešto takvo kakvo jest. Prihvatiti znači biti u miru s nastalim događajima. Ako ste nešto prihvatili, o tome više ni ne razmišljate. Bilo da se radi o osobi, odnosu ili situaciji, više vam ne oduzimaju energiju ni vrijeme.

Prihvaćanje je istina

Najvažnija stvar u životu jest govoriti si istinu. Kada smo iskreni prema sebi, iskreni smo i prema svijetu. Prihvaćanje stvari onakvima kakve jesu znači upravo to – živjeti istinu. Dok god mislimo drugačije od onoga što jest, živimo u laži. Prihvatite promjene, vidite njihovu pozitivnu stranu i učite iz njih. Promjenama se ne može pobjeći. One su nužne da bi svijet funkcionirao i da bi svatko od nas imao priliku postati boljom osobom.