Body & Soul Sunday – Prihvatite odbijanje

Odbijanje boli. Kada osjetimo da nismo željeni ili da ne odgovaramo nečijim kriterijima, osjećamo se loše. Odbijanje je dio života i susrećemo se s njim u privatnom i poslovnom smislu. Nekada ovisi o nama, nekada nemamo utjecaj na to kako će se stvari razvijati. U oba slučaja – biti odbijen nije lijep osjećaj. Ipak, od nas se očekuje da nastavimo sa svojim životom i to odmah. Nema puno vremena za samosažaljenje ili preispitivanje svega što se dogodilo. Odbijanje je neizbježno. Kako se s njime nositi i kako što prije vratiti vjeru u sebe?

Dozvolite si emocije

U redu je osjećati se loše nakon loše vijesti. U redu je ne skakati od sreće i normalno je da vas na prvu odbijanje oneraspoloži. Dozvolite si osjetiti sve negativne emocije koje dolaze s odbijanjem. Tuga, ljutnja, strah, sumnja u sebe… Ove i slične emocije uglavnom prate odbijanje. Priznajte si kako se osjećate i podsjetite se da je to u redu.

Razmislite o svemu

IMG_9101

Sada kada znate na čemu ste, razmislite o cijeloj situaciji. Ako se radi o ljubavnoj vezi, pitajte se je li ta veza uopće bila dobra za vas? Ili je ipak ovako bolje? Možda vam je taj netko učinio uslugu kada vas je odbio. Ako se radi o poslovnom životu – pokušajte izvući pouku iz toga. Vjerujte, pouka se uvijek skriva iza loših iskustava. Samo ju treba potražiti.

Budite blagi prema sebi

Najlakše je biti pregrub prema sebi. Pokušajte ovaj put biti blaži u osuđivanju samih sebe. Život je već dovoljno ispunjen osuđivanjem od okoline. U redu je vidjeti vlastite greške i odlučiti ih ne ponoviti. Ali nije u redu zauvijek si te greške zamjerati i ne krenuti dalje sa životom.

Ne poistovjećujte se s odbijanjem

Samo zato što vas je netko odbio ne znači da ste promašaj. Ne shvaćajte odbijanje previše osobno. Ono nije odraz vas. Ono je odraz te situacije. Nekada su situacije bolje, nekada lošije. Ali vi ste uvijek – vi!

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0