Body & Soul Sunday – Ono smo što mislimo

U ovo vrijeme kada se većina odriče šećera, alkohola ili sličnog s ciljem pročišćenja tijela, pitajte se što činite da bi pročistili svoj um? Osim fizičke detoksikacije, ništa manje važna nije niti detoksikacija uma i duše. Naše misli stvaraju našu stvarnost. Ono smo što mislimo. Imajući to na umu, postajemo svjesni od kolike je važnosti misliti pozitivno i ne trovati um crnim mislima. Kako se u današnje vrijeme obraniti od svega negativnog, kako razmišljati i još važnije – o čemu NE razmišljati?

Kakve su vaše misli?

IMG_6106

Prvi korak jest osvijestiti vlastite misli. Nije uvijek lako jer navike steknute tijekom godina ponekad nas zasljepljuju. Ne vidimo očite stvari kada se radi o nama samima. Jeste li pozitivna ili negativna osoba? Gledate li uvijek na bolje stranu situacije ili u svemu vidite problem? Ako niste sigurni i teško vam je procijeniti, upitajte ljude s kojima provodite najviše vremena. Odlučite želite li pročistiti svoj um i preokrenuti stvari na bolje.

Svaka riječ se broji

Svaka vaša misao je bitna. Svaka vaša misao, pozitivna ili negativna, na neki način utječe na vaš život. Ne zaboravite da je sve što izgovorite i pomislite odraz vas samih te da može djelovati na vašu štetu ili u vašu korist. Naravno, cilj nam je da nam vlastite misli stvaraju bolju stvarnost. Zato pazite što govorite, o kome govorite te na koji način to govorite.

Izbacite ljubomoru

Hm… ovo je možda lakše reći nego i učiniti. Ljubomora je jedna od najnižih ljudskih emocija koja nas izjeda iznutra i čini veliku štetu. Kada smo ljubomorni, tada smo u svom najjadnijem izdanju. Je li potrebno biti takav? Ili je bolje biti veći čovjek i izdignuti se iznad takve nezahvalne situacije?

Oslobodite se straha

Iz straha proizlaze sve ostale negativnosti. Najvažnije je ukloniti uzrok. Bolje je spriječiti nego liječiti. Zato je nužno osloboditi se straha. Meditacijom, molitvom, pozitivnim stavom… Sve su to načini kojima uklanjamo strah iz svoje svijesti i umanjujemo njegov utjecaj na naše misli.

Hvala, hvala, hvala…

IMG_6109

Ako su četiri čarobne riječi MOLIM, HVALA, IZVOLI i OPROSTI tada je HVALA najčarobnija od njih. Biti zahvalan šalje najmoćniju poruku svemiru kojom nas svemir nagrađuje. Za svaku negativnu misao koja vam dođe, vaš odgovor neka bude – HVALA. Za svaku vašu negativnu reakciju, vaš odgovor neka bude – HVALA. I za sve lijepo što vam se događa, vaš odgovor neka bude – HVALA.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0