Napokon ste se pokrenuli i započeli dobru naviku koju već duže vrijeme odgađate? Odlično! Sljedeći je izazov tu naviku i zadržati. Bilo da se radi o vježbanju, o prestanku pušenja ili promjeni prehrane – trik je u tome da se te dobre navike i pridržavate. Jedino tada ona ima smisla i od nje možete dobiti najbolje što vam pruža. Budite ponosni na sebe što ste uopće započeli jer i to je problem za mnoge. Činiti nešto dobro za sebe i biti ustrajan pri tome iskaz je ljubavi prema sebi. Volite se i ne odustajte od onoga što je za vas dobro. Ipak, lakše je pronaći brojne izgovore zašto ne možete ostati na zdravoj prehrani, zašto ne vježbate ili zašto ćete ipak popušiti kutiju cigareta koja je ostala u torbi. Pobijedite izgovore – ne odustajte!

Nemam vremena

IMG_7391

Ovo je definitivno najčešći izgovor za sve. Svatko od nas raspolaže jednakim brojem sati u danu. Ako onaj drugi može, najvjerojatnije to isto možete i vi. Radi se od raspodjeli svog vremena te postavljanju prioriteta. Nije uvijek jednostavno pronaći vrijeme za sve, ali zato treba nešto izostaviti kako bi pronašli vrijeme za ono što je bolje za nas. Ako pak stvarno nemate vremena, onda nešto radite krivo u životu. Pitajte se što?

Nemam novaca

IMG_7392

Za sve postoji jeftinija varijanta. Ako dobra navika na koju ste se odlučili traži za vas previsoka financijska izdavanja, pokušajte pronaći način da prođete što jeftinije. Iako bitan faktor, novac ne mora uvijek biti i presudan.

Danas preskačem

Navika znači da se izvršava redovito. Preskakanje je samo prvi korak do prekida navike. Jednom kada počnete preskakivati ono što ste isplanirali za taj dan velika je šansa da ćete s navikom i prestati. Nastojte se pridržavati svakodnevnog plana kada god i koliko god je to moguće. Kada se naviknete na takav ritam, biti će vam sve lakše.

Ne da mi se samom

IMG_7390

Sve je lakše u dvoje. Ako ste tip osobe koja voli raditi stvari u paru, tada će vam biti teže održati zdravu naviku ako nemate društvo. Ali nemojte to iskoristiti kao izgovor. Pa što onda ako ste sami? Gledajte na to kao priliku za provođenje više kvalitetnog vremena sami sa sobom.