Body & Soul Sunday – Ne brinite o…

Kažu da je živciranje gubitak vremena. Što smo stariji (i pametniji!) jasno nam je da su potpuno u pravu. Brinuti o nečemu što ne možemo promijeniti troši našu dragocjenu energiju. Stara izreka glasi – ‘daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu izmijeniti…’. Koje su to stvari u životu koje ne možemo promijeniti pa nam je time bolje da o njima uopće ni ne mislimo, a pogotovo ne brinemo? Danas donosimo o čemu NE treba brinuti. Pokušajte i vidite osjećate li se bolje!

… godinama

Ne brinite o godinama. Biti opterećen starenjem i sazrijevanjem znači da su vas godine pobijedile. Poanta je uživati u svakoj godini i svakoj životnoj dobi. Svaka od njih ima svoje lijepe strane. Zaboravite na brojke – mislite na to kako se osjećate.

… tome što drugi misle

Jednom kada prestanete brinuti o tuđem mišljenju, tada ste uistinu slobodni! Toliko manje stresa, opterećenja i nezadovoljstva. Ne marite za druge sve dok znate da ste učinili najbolje što ste mogli. Dajte sve od sebe, djelujte s dobrom namjerom i tada je lakše zanemariti tuđa misšljenja i osuđivanja.

… poslu

Ne brinuti o poslu ne znači ne imati posao ili ga raditi nesavjesno. Ne brinuti o poslu znači ne podrediti cijeli život svom radnom mjestu. Vi niste samo vaš posao. Vi ste više od toga. Ne poistovjećujte se s neuspjehom na poslu. Uvijek će ga biti. Ali biti će i uspjeha.

… prošlosti i budućnosti

Živjeti u sadašnjosti znači živjeti sretan život. Biti u trenutku obogaćuje našu sadašnjost i čini ju ugodnijom. Brinuti o prošlosti ili budućnosti beskorisno je. Učinite što je u vašoj moći i prepustite se. Biti će što treba biti.

… tuđim životima

Ako ne želite da drugi osuđuju vas, prvi korak je da i vi prestanete to činiti drugima. Ne petljajte se u tuđe živote i ne pametujte kako bi drugi trebali živjeti. To nije vaše pravo. Živite i pustite druge da žive!