Bliži se Valentinovo, dan kada materijalnim pokazujemo ono nematerijalno. Dan zaljubljenih preplavljen je čokoladama i skupim poklonima kojima nastojimo pokazati koliko točno nekoga volimo. Ipak, taj nas dan podsjeti i na važnije stvari. Voljeti nekoga ne znači skupo darivanje. Voljeti druge, voljeti sebe i voljeti život znači živjeti ljubav svaki dan. Ljubav je nevjerojatna snaga i dolazi u raznim oblicima. O ljubavi se pokušalo pisati i pjevati ali ni najvećim umjetnicima nije uspjelo u potpunosti prenijeti taj osjećaj. Ljubav se jednostavno mora doživjeti. Danas donosimo neke poznate citate o ljubavi. Neka vas potaknu na širenje ljubavi svaki dan, ne samo na Valentinovo.

„Love is of all passions the strongest, for it attacks simultaneously the head, the heart and the senses.“ – Lao Tzu

Ljubav osjećamo posvuda u tijelu. Od ljubavi ponekad poludimo – ne jedemo, ne spavamo, osjećamo leptiriće u trbuhu… Kada nas pogodi ljubav, pogađa na svim aspektima. I unatoč tome, jako smo sretni i uzbuđeni. Ljubav u našem tijelu uzrokuje promjene koje ne možemo zanemariti. I mi u tim promjenama uživamo!

„Love never claims, it ever gives. Love ever suffers, never resents never revenges itself.“ – Gandhi

IMG_1672

Ljepota iskrene ljubavi je u tome što ne traži ništa već samo daje. Ljubav je bezuvjetna. Kada volimo, volimo i ako ljubav nije uzvraćena. Ljubav ne poznaje osvetu, ne poznaje zlo. Prava ljubav samo je pozitivna. I ništa drugo.

„I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.“ – Maya Angelou

Ljudi pamte osjećaje. Ako su se s nekim osjećali dobro, sačuvat će ga u lijepom sjećanju. I obrnuto. Kada volite, pamtite osjećaj ljubavi, sve što vam pruža druga osoba ili vi sami. Imajte to na umu idući puta kada provodite kvalitetno vrijeme s voljenom osobom.

„Keep love in your heart. A life without it is like a sunless garden when the flowers are dead.“ – Oscar Wilde

Život je toliko ljepši kada u njega pustimo ljubav. Biti zaljubljen najbolji je osjećaj na svijetu. A kada zaljubljenost preraste u trajnu ljubav, ništa je ne može slomiti. Ne dozvolite da vam život prođe bez ljubavi. Uljepšajte svoj život i volite!