Teško je uvijek biti motiviran. U gomili obaveza koje svakodnevnica donosi može se dogoditi da nam ponestane motivacije za dalje. Svatko od nas ponekad ‘zapne’ i teško nam je vratiti se u uobičajeno stanje. Iako je normalno imati i takve faze, jedva čekamo da nam dođe novi val motivacije. Bilo da se radi o poslu, vježbanju ili nečem trećem, postoje obrasci ponašanja koji povećavaju našu motiviranost.

Znajte svoje prioritete

Odlučite što želite napraviti i fokusirajte se samo na to. Što manje ciljeva želite ostvariti odjednom, bit ćete učinkovitiji. To ne znači da ne trebate ništa drugo raditi, već da uvijek znate što vam je prioritet.

Imajte strategiju

Ako nemate plan kako ostvariti cilj, ne može vam pomoći ni sva motivacija ovoga svijeta. Izađite iz svoje zone udobnosti i osmislite strategiju kojom ćete uspjeti. Kada znate kako, lakše se motivirati i pokrenuti.

Djelujte postepeno

Imajte na umu da se sve može ostvariti korak po korak. Ako djelujete postepeno, veće su šanse da ćete stići do kraja. Počnite s manjim ciljevima sve dok ne stignete do krajnjeg. To je sigurniji put.

Vizualizirajte ostvarenje cilja

Zamislite kako ćete se osjećati kada se napokon pokrenete i ostvarite zadani cilj. Dobro? Da! Svaki puta kada vas počnu obuzimati negativne misli i kada osjetite gubitak motivacije, mislite o tome što vas čeka na kraju – osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva.

Pričajte o tome

Pričajte o svojim ciljevima s drugima. Povjerite se nekome tko će vas razumjeti i podržati u vašim namjerama. Osim što će vam biti podrška, teže je odustati od nečega nakon što se javno obvezali. Izbjegavajte one koji će vas obeshrabriti.

Motivacijske poruke

ssssssanjatumblr_n3kxrep4rv1rwzwppo1_500
Dokazano je da svakodnevno čitanje motivacijskih poruka pozitivno utječe na stanje uma. Naš um pamti što je pročitao i na to nas podsjeća kada nam je najpotrebnije. Motivacijske poruke pomažu u odvikavanju od pušenja i drugih ovisnosti. Isto tako pomažu kada nas treba ‘trgnuti’ i vratiti na put pun motivacije.

(Mag Me Tip : follow @duhovnespike )

FOTO “Sanja”: Rajna Raguž ( follow : @rrajna_photo )

Make Up : Bela Make Up (follow : @belamakeuplada )

Hair : LaRita Studio ( follow : @laritastudio )