Body & Soul Sunday – Kako preživjeti stresan dan?

Ludnica na poslu, ništa ne ide kako treba, svijet oko vas kao da se ruši – a dan je tek počeo! Ovako se otprilike osjećamo kada nam je dan izuzetno stresan i čini nam se da smo na rubu živčanog sloma. Obaveza za obavezom, tek kad smo jednu riješili stvore se dvije nove. Takav dinamičan način života ostavlja trag na nama i našim sposobnostima. Dok većinu dana uspješno podnosimo sve izazove koji su pred nama, nekada jednostavno više ne možemo. Što učiniti kada osjetimo da smo na rubu? Kada znamo da više nismo produktivni te da je bolje da se odmaknemo od svega? Evo nekoliko trikova koji mogu pomoći u stresnim situacijama.

Prošećite

Maknite se od računala, ustanite i prošećite. Neka to bude kratka šetnja od desetak minuta, po mogućnosti na otvorenom. Popijte piće i duboko udahnite nekoliko puta. Ako je sunčano, tim bolje! Osjetite sunce na svojoj koži i upijte njegovu energiju. Već samo kratak boravak na zraku puno pomaže.

Pričajte o tome

Olakšajte si dušu i pričajte o tome što vam stvara stres. Porazgovarajte o problemu s kolegama. Možda vam tuđe mišljenje pruži drugačiji pogled na situaciju. Uvijek postoji rješenje za problem. Pitanje je samo vidimo li ga u tom trenutku?

Radujte se nečemu

I kada je najstresniji dan, lakše je kada se imamo nečemu veseliti. Na radnom stolu dobro je imati podsjetnike na lijepe stvari u životu – na vaše voljene ili na događaje koji vas raduju. Kada osjetite pritisak, odvojite trenutak i pomislite na sve lijepo što vam ti podsjetnici donose. Veselite se nečemu što dolazi imajući na umu da će i ovaj stresan dan proći.

Očistite radni prostor

U silnoj gužvi tijekom radnog dana moguće je da nam u radnom prostoru nastane nered. Kako bi se smanjio stres, važno je taj nered i počistiti. Bacite sve s radnog stola što je višak, uredite papire koji vam trebaju i učinite vaš radni prostor ljepšim. Isto učinite i na računalu. Obrišite dokumente koji vam ne trebaju, oslobodite mjesta na računalu za nove stvari. Kada ste zatrpani s manje stvari, osjetiti ćete olakšanje.

Ne zaboravite – to je samo posao…

Na kraju dana ne zaboravite – to je ipak samo posao. Poslovi u životu dolaze i odlaze, oni vas ne definiraju i sigurno nisu vrijedni vašeg zdravlja. Dobro je uvijek dati sve od sebe i savjesno odraditi svoje zadatke. Ali nije dobro to činiti pod cijenu vlastitog unutarnjeg mira.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0