Body & Soul Sunday – Iskoristite ljeto

Ljeto je najbolje godišnje doba! S ovime se možda ne slažu svi. Ipak, činjenica jest da ima nešto u ljetu – godišnji odmori, sunce, more… Nešto oslobađajuće. Život kao da uspori, manje je obaveza, manje je stresa i osjećamo se bolje. Zašto je to tako? Što čini ljeto toliko posebnim i čarobnim? Čak i znanost podržava činjenicu da je ljeto pogodno za nas. Evo kako iskoristiti ljeto na najbolji način.

Sunčajte se

Sunčanje, sunčanje, sunčanje! Ljeti je teško izbjeći sunce. Čak i ako niste tip koji voli ležati na plaži, teško je kretati se po vani bez doticaja sa suncem. Naravno, uvijek je potrebno biti odgovoran i koristiti zaštitu. Znanstvenici tvrde da je umjereno izlaganje suncu zdravo i nužno za normalan rad organizma.

Jedite laganije

Lubenice, breskve, ananas i drugo ljetno voće kao da je slađe kada ga jedemo na plaži. Ljeto je vrijeme kada konzumiramo više voća i pijemo više tekućine. Prehrana nam se barem na neko vrijeme prilagodi vrućinama. Tako uglavnom jedemo laganiju i zdraviju hranu.

Budite aktivni

Imati više slobodnog vremena znači iskoristiti ga za sve ono što možda inače odgađate. Ako je tjelovježba jedna od tih stvari – ljeto je idealno za više kretanja! Plivajte, trčite, plešite, hodajte… Koji god oblik tjelovježbe vam najviše odgovara – ljeto je vrijeme da ga prakticirate više. Pokrenite se!

Naučite nešto novo

Dok se izležavate na plaži ili dok ubijate vrijeme po kišnim danima, naučite nešto novo. Osim za provjeravanje socijalnih mreža, mobitel iskoristite za učenje stranog jezika ili neke druge vještine koja vas je oduvijek zanimala.

Čitajte knjige

Ljudi koji čitaju bogatiji su od onih koji ne čitaju. Bogatiji znanjem, rječnikom, pogledom na život… Čitanje nas čini obrazovanijima, tolerantnijima i bogatijima duhom. Pročitajte nešto ovo ljeto – izgubite se u čarobnom svijetu literature.
Ovo je ljeto vaše – iskoristite ga!