Stiglo je najljepše doba godine. Blagdansko vrijeme za mnoge je najveselije razdoblje. Miris kuhanog vina, nasmijana lica i svjetla ukrasnih lampica utječu na naše raspoloženje. Svijet se čini neobjašnjivo ljepšim i boljim. Ovih dana svi smo dobre volje, manje radimo i više se zabavljamo. Ljudi su raspoloženi za druženje i vrijeme se provodi s najbližima uz dobru hranu i piće. Ponekad poželimo u takvom raspoloženju živjeti tijekom cijele godine. Zašto je dobra obiteljska atmosfera rezervirana samo za blagdane? Zašto se samo za vrijeme blagdana sjetimo onih koji trebaju našu pomoć i posvećujemo se humanitarnom radu? Zašto ne živjeti blagdansko raspoloženje svaki dan?

Sve završava u siječnju

image

Sva ljubav, dobrota, opraštanje i toleriranje obitelji kao da nestaju u siječnju. Nakon što prođu blagdani, svijet se vraća na staro i zaboravljamo na sve lijepo što je bilo toliko važno u prosincu. Nakon što se skinu lampice i raskite borovi, s njima nestaje i dobri duh blagdana. To je jednostavno tako. Vrijeme se više ne provodi pokazujući svoju dobrotu već se vraćamo u ‘stvarnost’. Mora li zaista biti tako? Ove godine odlučite živjeti dobrotu blagdanskog raspoloženja tijekom cijele godine.

Pokažite ljubav

image

Nastavite s pokazivanjem ljubavi i u ostatku godine. One koje volite, volite uvijek. Božićno vrijeme nije jedino vrijeme kada im se to može i pokazati. Darujte svoje najdraže i bez posebnog razloga. Iznenadite ih nekom sitnicom kada to ne očekuju. Zašto? Zato što ih volite!

Mislite na druge

Iako smo bombardirani brojnim humanitarnim akcijama prije blagdana, nemojte misliti da je tu kraj potrebe za pomoći. Oni koji su manje sretni i u potrebi trebaju nas uvijek. Ne samo za blagdane. Svaki mjesec posvetite se onima kojima je potrebna vaša pažnja. Darujte svoje vrijeme ili svoj novac. Uvijek postoji netko kome možemo promijeniti život na bolje.

Širite dobro raspoloženje

image

Biti dobro raspoložen cijele godine znači širiti ljubav, sreću i zadovoljstvo. Za vrijeme blagdana napunite svoje baterije, sakupite što više pozitivne energije i krenite hrabro u novu godinu. Budite kao božićno drvce – sjajni, puni svjetla i bogati darovima!