Body & Soul Sunday – DONIJETI ISPRAVNU ODLUKU

Svaki dan donosimo bezbroj odluka. Što danas odjenuti, gdje otići na ručak, kako riješiti problem na poslu? Najčešće o njima ne razmišljamo predugo, već brzo donosimo odluke. Problem nastaje kada se radi o važnijim pitanjima. Ostati u sadašnjoj vezi ili ne? Prihvatiti novi posao? Preseliti se ili ne? Ova pitanja i njima slična zaslužuju više vremena i pažnje. Kako donijeti ispravnu odluku? Sljedeći koraci mogu vam pomoći.
DEFINIRAJTE CILJ

il_570xN.881125223_hvke

Prije donošenja odluke, važno je definirati što želite. Kada znate što je cilj donošenja odluke i što želite njome postići, lakše ćete odlučiti u kojem smjeru dalje.
SLUŠAJTE INTUICIJU, ALI NE PREVIŠE

125787-You-Have-A-Decision-To-Make
Dobra odluka rezultat je slušanja svog srca, ali i uma! Ni jedan ni drugi ne smiju pobijediti već trebaju doći do zajedničkog rješenja. Nužno je poslušati i svoje srce i glas razuma pa još jednom o svemu dobro promisliti.
JESTE LI PONOSNI NA ODLUKU?

Zamislite kako ćete se osjećati kada donesete odluku. Hoće li netko biti povrijeđen, kakve će biti posljedice za vas i za druge? Kako ćete se osjećati 10 dana nakon što ste je donijeli, 10 mjeseci pa čak i 10 godina? Hoće li vas biti sram ili ćete se moći ponosno pogledati u ogledalo?
RAZGOVARAJTE S PRIJATELJIMA largelkhjh
Tražite savjet od prijatelja. Uzmite u obzir što vam kažu o problemu te kako bi oni postupili. Pazite samo da nisu pristrani da vas ne povedu u smjeru koji više odgovara njima nego vama. Uvijek imajte na umu da je bitno što se kaže, a još bitnije – TKO to kaže!

 

SLUŠAJTE SVOJE TIJELO

Naše tijelo dobar je pokazatelj našeg unutarnjeg stanja. Ako se osjećamo loše zbog svojih postupaka, tijelo će nas na to podsjetiti. Loš san najčešći je oblik manifestiranja grižnje savjesti. Ako vas vaša odluka drži noću budnima, najvjerojatnije nije ispravna.

 

BOLJE BILO KAKVA ODLUKA…

Na kraju, bolje i bilo kakva odluka nego nijedna. Ne dajte da vas strah od loše odluke spriječi u donošenju odluke. Stara poslovica kaže da je bolje napraviti i korak unatrag nego ostati na mjestu. Ako donesemo pogrešnu odluku, iz nje ćemo barem nešto naučiti i krenuti iznova.
Izvor: Huffington Post

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0