Blagdanski stol nije potpun bez boce vrhunskog vina ili šampanjca

Bliže se blagdani koji su najčešće obilježeni putovanjima, druženjem s obitelji i prijateljima te ukusnim zalogajima i finom kapljicom. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, u dijelu nabrojanog uživati nećemo moći, ali od nekih gurmanskih užitaka nećemo odustati. A u tome će nam pomoći MIVA Galerija vina čiji je tim povodom Uskrsa pripremio gourmet pakete za ljubitelje “finih” stvari!

U MIVA vinotekama i na webshopu pronaći ćete kreativne pakete kojima ćete razveseliti obitelj, dragu osobu ili sami sebe, a u našu preporuku ubrajaju se tri paketa u nastavku.

Veuve Clicquot Easter paket

Prepoznatljiva žuta etiketa Veuve Clicquot šampanjca uz odgovarajuće Veuve Clicquot čaše te ručnu rađenu pincu čine idealnu kombinaciju koja će obogatiti svaki uskršnji stol. Veuve Clicquot Brut šampanjac predivne je zlatno žute boje i ugodnog mirisa na bijelo i žuto voće, potom na vaniliju i brioše, a u ustima je svjež i snažan, s notama kruške i citrusa. Iznimno vinskog završetka, s prepoznatljivim, jasnim voćnim notama i nešto badema. Uz to će se idealno slagati i mirisna i aromatična pinca iz pekarnice Kroštula. Pinca ili sirnica naziv je dobila po “usirenom“ tijestu, odnosno prirodnom kvascu kojem duguje sočnost i trajnost. Za pripremu, osim puno jaja, žumanjaka i maslaca, potreban je i onaj najvažniji sastojak – vrijeme, pa tako njena priprema traje tri dana. U paketu se nalaze boca Veuve Clicquot Brut 0,75 l, pinca iz Kroštule te dvije čaše.

Easter Wine Gourmet paket

Uz ručno rađenu uskršnju pincu koja se nalazi i u ovom paketu, možete birati uz koje je vino želite najprije kušati. Cape Mentelle Sauvignon blanc Semillon je australsko vino s teroara Margaret River izloženog oceanu. Aromatične mješavine proizvode svježe, karakteristično vino i intenzivan voćni okus. Cape Mentelle Cabernet Merlot, pak, odlikuje elegancija i mekoća tanina, a vino je ravnopravno čuvenim bordoškim klasicima između izraženih i mekih crnih sorata. Blizina Pacifika nadomješta blizinu Atlantika, a prastari, netaknuti komad zemlje, čuvenu bordošku apelaciju. U paketu se nalaze dvije boce vina od 0,75 l i pinca iz Kroštule.

Moët & Chandon Rosé Gourmet paket

S dolaskom proljećem i ljepšeg vremena, stigao je i Rosé paket, idealna kombinacija sljubljivanja Moët & Chandon Rosé Impérial, mjehurića i pačja foie gras poznatog francuskog proizvođača Rougié. Moët Rosé Impérial je glamurozan odraz Moët & Chandon stila, kojeg karakterizira intenzivna voćnost i elegantna zrelost. Krasi ga ružičasta boja s bakrenim odsjajem te zavodljiv miris u kojem dominiraju jagode, trešnje, maline, te nešto nota ruže. U ustima su ovi mjehurići vrlo intenzivni i živahni, s okusom crvenog voća i primjesama breskve te ugodnim završetkom protkanim nježnim notama metvice, a uz to će se idealno slagati fino začinjena pašteta koja se naprosto topi u istima. Paket sadrži bocu Moët & Chandon Rosé Impérial 0,75 l te jednu Rougié pačja blok foie gras od 250 grama.

Vjerujemo kako će naša preporuka zadovoljiti i najzahtjevnije gourmet ljubitelje.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0